Hirdetés

A The Boys showrunnere alaposan beleállt a streaminget kihasználó filmrendezőkbe

|

Eric Kripke szerint ezek a direktorok 10 órás filmeket készítenek lebilincselő sorozatepizódok helyett.

Hirdetés

Bár a streamingplatformok már évek óta velünk vannak, igazából a pandémia alatt kezdett el kiéleződni a helyzet a hagyományos mozis filmfogyasztás, illetve az otthoni "netflixezés" között. Ennek folyományaként jelenleg is dúl a "streaming háború", különböző platformok, no meg a mozitulajdonosok versengenek egymással a nézők kegyeiért, ez a harci helyzet pedig számtalan új diskurzust és vitatémát szolgáltat a filmes berkekben.

Hirdetés

Ezúttal Eric Kripke, a nemrégiben a harmadik évadát is befejező The Boys showrunnere ment bele mélyebben a témába a Vulture interjújában, melyben egyszerre üdvözölte a streaminges fordulatot, ugyanakkor el is küldte melegebb éghajlatra azokat a filmrendezőket, akik sorozatként próbálják megvalósítani filmötleteiket.

"A streaming hátránya, hogy rengeteg filmkészítő, aki jelenleg a streamingben mozog, nem a tévécsatornák taposómalmából került ki. Egyszerűen megelégednek azzal, hogy egy ötletet 10 órában mutathatnak be, amiben egészen a nyolcadik óráig semmi sem történik. Ez egyszerűen engem kib.szottul felidegel. Nekem korábban egy csatornán dolgozva 22 órán keresztül kellett lekötnöm a nézők figyelmét, és sosem kaptam olyan könnyítést, hogy 'ó, csak tartsatok ki és ne aggódjatok. Majd a kritikusok megmondják, hogy a nyolcadik epizódra tényleg beüt a szar.' Vagy bárki más, aki azt mondja 'hát lényegében egy 10 órás filmet készítek', az ilyenek tényleg b.szódjanak meg. Készítsenek egy tévésorozatot, elvégre a szórakoztatóiparban dolgoznak."

Kripke konkrétan nem nevezett meg projekteket, melyeknek készítőit csinálhatnának neki egy szívességet, de az Obi-Wan Kenobi sorozat például pont beleillene az általa felvázolt ártalmas struktúrába - pedig csak hat epizódról volt szó a Star Wars széria esetében.

Ti is megfigyeltétek a Kripke által bírált trendeket a streaming-sorozatokban?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.