Hirdetés

A Top Gun: Maverick belépett a milliárdosok elit klubjába

|

Folytatódik Tom Cruise filmjének menetelése, amely elképesztő sikereket ér el.

Hirdetés

Ráfért már egy akkora siker Hollywoodra, mint amekkorát a Top Gun: Maverick produkál. A világjárványnak köszönhetően az elmúlt két évben ugyanis kevés volt az 1 milliárd dolláros blockbuster film. 2019-ben 9 ilyen alkotásnak is sikerült átlépnie ezt a hatalmas mérföldkövet (köztük a Bosszúállók közel 3 milliárd dolláros eposzának, a Végjátéknak), a Maverick viszont azóta csak a második film (a Pókember: Nincs hazaút után), amely elérte ezt az álomhatárt. 

Hirdetés

A film elképesztő menetelésben van, mióta öt héttel ezelőtt megérkezett a mozikba, pedig nem volt zökkenőmentes az előélete. Már 2019-ben leforgott az egész, és készen állt egy 2020 nyári premierre, a világjárvány miatt azonban majdnem két évet kellett halogatni a bemutatót. Bejött azonban a Paramount stúdió számítása a tologatással, hiszen miután már a nyitóhétvégén számos rekordot megdöntött a film, a múlt héten minden idők második legmagasabb negyedik hétvégi bevételét produkálta Amerikában (csak az Avatar előzi meg ebben a sorban). Nemrég pedig Tom Cruise első 1 milliárd dolláros filmje lett, nem mellesleg pedig ezzel ez az 50. produkció, aminek sikerült ezt elérnie.

Az 1 milliárd dolláros határt átlépő filmek túlnyomó többsége a Disney-hez köthető - legyen szó a Marvel Filmes Univerzumról, a Star Wars franchise-ról vagy élőszereplős remake-ekről -, így a Top Gun: Maverick csatlakozása ehhez a csoporthoz hatalmas meglepetésnek mondható, amit egy hónappal ezelőtt valószínűleg senki nem gondolt volna.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.