Hirdetés

A Netflix szociopatának nevezte Thanost, a rajongók háborognak

|

Nem egy durva üzenetet küldtek el a napokban a Netflixnek, hogy hogyan merészelik szociopatának beállítani az Őrült Titánt.

Hirdetés

Az áprilisi megjelenés óta folyamatosan, csaknem minden héten érkeznek újabb és újabb hírek, érdekességek, kikacsintások a Végtelen háborúval kapcsolatban. Most éppen egy kisebb leírás, ismertető körül folyik a vita a rajongók között, amit a Netflix robbantott ki.

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy a minap hozzáadták a Végtelen háborút a Netflixen nézhető filmek listájához, és aki nem tudná, a streaming szolgáltató mindig szokott írni körülbelül egy mondatnyi ismertetőt az adott alkotásról. Nincs ez másképp a Marvel Studios filmjével sem, ami egészen pontosan így hangzik:

"A csapatba verődött szuperhősöknek meg kell állítaniuk az intergalaktikus szociopatát, Thanost abban, hogy megszerezze az összes Végtelen Követ, hogy ezzel elpusztítsa a fél univerzumot."

Ezek után nem egy rajongó bemérgesedett, hogy a Netflix mi alapján állítja be Thanost egy intergalaktikus szociopatának, és Twitter üzenetek százait kezdtek küldözgetni a szolgáltatónak. A "HOGY VOLT MERSZETEK?!", vagy a "Jézusom, ez a legrosszabb leírás valaha!" levelek egymást váltották (sokan a Thanos Did Nothing Wrong csoportosulást is emlegetni kezdték), és nem kellett hozzá sok idő, hogy a nézők/rajongók másik fele is becsatlakozzon a vitába, akik az ellenkező oldallal szimpatizálnak. "Miért, akkor te minek neveznéd Thanost?", "ő egy igazi szociopata volt", vagy éppen (a kedvencem) "az, hogy Caps Lockkal írsz, még nem segít a vitában, ugye tudod?" válaszok érkeztek sorjában, és nagyon úgy néz ki, hogy a vita nem fog egyhamar elcsendesedni.

Voltak olyan kommentelők is, akik egyetértettek a negatív megnevezéssel, de ők sokkal inkább nevezték volna Thanost pszichopatának, mintsem szociopatának. Állításukat azzal támasztották alá, hogy míg egy szociopata tudja a különbséget a jó és a rossz között, csak éppen mindent és mindenkit ignorál a saját maga akarata miatt, addig egy pszichopata híján van az empátiának, és bűntudat nélkül képes végrehajtani durva és egyben felettébb egoista cselekedeteket. Nyilvánvalóan sokan ezt a fajta véleményt is erősen támadták, de annyi azért igaz, hogy Thanos akár mindkét kategóriába is beskatulyázható − elég csak a híres Lélek Kőért tett döntését számba venni.

Mindenesetre nagyon jó látni, hogy még hónapokkal a megjelenés után is élénken megy a társalgás a Végtelen háborúval kapcsolatban, viszont üröm az örömben, hogy sokan annyira komolyan veszik az álláspontjukat, a saját elképzelésüket, hogy sokszor elfelejtik, hogy egy lila, ogre kinézetű képregényfigura miatt kapnak hajba, aki kísértetiesen hasonlít Kábelre. Mint az élet sok más területén, úgy itt is mértéket kellene tartani azért.

Ti milyen állást foglaltok? Szociopata, pszichopata vagy jótevő?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.