Hirdetés

A Vaják könyvek szerzője elégedett Henry Cavill alakításával

|

Talán az egyik legnagyobb próbán lendült túl a Vaják azzal, hogy a regények írója is remeknek tartotta Henry Cavillt Geralt szerepében.

Hirdetés

Andrzej Sapkowski lengyel szerző fantasy története abban a különös helyzetben volt, hogy mielőtt élőszereplős adaptáció készülhetett volna belőle, már videojátékokban és képregényekben is bemutatkoztak a karakterei. Ezzel rendesen feladta a leckét a Netflixes sorozat készítőinek, hiszen egy olyan karaktert kellett ábrázolniuk például Geralt személyében, akit már többféle médiumból is jól ismertek a rajongók.

Hirdetés

Nem csoda tehát, hogy Henry Cavill castingjának a hírét sokan kétkedve fogadták, hiszen nehéz volt benne meglátni azt a viharvert és mogorva vajákot, akit korábban megismertünk. Szerencsére Cavill mégiscsak megbirkózott a feladattal, amelynek sikerességét a nézők IMDb pontozása is alátámasztja, hiszen ez a sorozat lett a Netflix egyik legjobbra értékelt eredeti tartalma az adatbázison. Érdekes a kontraszt, ha megnézzük a Rotten Tomatoes kritikusi agglomerációs pontját, ahol látható, hogy a szakmabelieket jóval kisebb arányban nyűgözte le a Vaják az átlag nézőkkel szemben. Fontosabb is volt persze, hogy a népes rajongóbázis lelje kedvét a sorozatban, ahogyan az is, hogy a regények szerzője is méltó adaptálását lássa a művének.

Minden jel arra utal, hogy ezen utóbbi is teljesült. Noha Sapkowski nem beszélt még részletesebben a sorozat egészéről, ellenben Henry Cavill játékáról már ejtett dicsérő szavakat, aki szerinte sikeresen egybeforrt Geralt karakterével.

"Több, mint elégedett voltam Henry Cavillal a Vaják szerepében. Valódi profi. Akárcsak Viggo Mortensen Aragorn szerepében [A Gyűrűk Urában], úgy Henry is arcát adta Geralthoz, amivel most mindörökre egybeforrt."

Jó hír a rajongók számára, hogy biztosan el fog készülni a sorozat 2. évada, amire már maga Mark Hamill is bejelentkezett. Szintén érdemes megemlíteni a játékok szerelmesei számára, hogy a közelmúltban Sapkowski és a játékokat fejlesztő CD Projekt RED frissítették a szerződésüket, így a sorozatos kalandok mellett további virtuális szörnyvadászatra is készülhetünk a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.