Hirdetés

Angol-magyar filmet vett meg egy hollywoodi stúdió

|

Van mire büszkének lennünk megint.

Hirdetés

Az Isabelle Huppert (Zongoratanárnő), Lesley Manville (Fantomszál) és Lucas Bravo főszereplésével készült Mrs. Harris Goes to Paris című filmet vásárolta meg a neves forgalmazó, a Focus Features, amely többek között olyan filmeknek adott otthont eddig, mint a Sötét vizeken, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Ígéretes fiatal nő, valamint az Éjszakai ragadozók

Hirdetés

A Hero Squareddel való koprodukcióban készült angol-magyar film az 1950-es évek Londonjában és Párizsában játszódik és egy londoni takarítónőről szól, aki mindenáron meg akarja venni magának a Dior-ház egy ruháját. Célját elérvén egészen Párizsig utazik, ahol új barátokra lel és amely utazás felforgatja nem csak az ő, de mások életét is. 

A mintegy 170 hazai szakember részvételével, 4 milliárd forintos költségvetésből megvalósult alkotás Paul Gallico regénye nyomán készült, a főszerepet, azaz a takarítónő szerepét ha minden igaz Manville, míg a Dior-ház vezetőjét, Madame Colbert-t Huppert fogja megformálni. A filmet 40 napig forgatták hazánkban. Műteremben építették fel például a Dior-szalon belsőjét, de forgatás zajlott a Kincsem parkban, az Andrássy úton, valamint az Opera környékén is. A film rendezőjének személyében Anthony Fabian-t köszönthetjük, aki többségében ugyan dokumentumfilmeket, valamint tévéfilmeket rakott le az asztalra, de játékfilmeket is köszönhetünk neki: a 2008-as Kiközösítés, illetve az Erősebb a szavaknál című műveket. 

A mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Káel Csaba a következőket nyilatkozta a projekt kapcsán: 

Elsődleges célunk a járványhelyzetben, hogy a filmiparban dolgozó mintegy 20 ezer hazai szakember számára folyamatos munkalehetőséget biztosítsunk, ezért tavaly a Nemzeti Filmintézet a magyar gyártású alkotások mellett több magyar részvétellel készülő nemzetközi koprodukció gyártását is támogatta. A világsztárokkal forgatott Mrs. Harris Goes to Paris mellett bolgár, cseh, horvát, macedón, marokkói, norvég, román, szlovák, svájci és vietnami együttműködéssel készülnek mozifilmek az NFI támogatásával. A jó hírű magyar szakemberek korábban leginkább a nagy tengerentúli produkciók technikai hátterét biztosították. Ennél sokkal többrétűbb lehetőségeket kínálnak a koprodukciók, ahol kreatív pozíciókat tölthetnek be filmeseink. 

A filmben az említett színészeken kívül olyan arcokkal is találkozhatunk, mint a nagyszerű Jason Isaacs (Harry Potter-filmek), Rose Williams (Az uralkodónő tv-sorozat), vagy épp Lambert Wilson (Mátrix - Újratöltve). A film forgatókönyvét Carroll Cartwright és Anthony Fabian jegyzik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.