Hirdetés

Az Az folytatásának hossza a Végjáték babérjaira tör

|

Hosszú lesz az utolsó látogatásunk Derry városában.

Hirdetés

A két évvel ezelőtt debütált horrorsiker idén szeptemberben a végéhez ér, ugyanis ekkor mutatják be az Az második fejezetét. Az újonnan megjelent végső előzetest és a bemutató közeledtét tekintve várható volt, hogy hamarosan a film hivatalos játékidejéről is lerántják a leplet, ami először egy német mozihálózat weboldalán jelent meg, noha grandiózussága miatt sokan megkérdőjelezték, hogy az ott feltüntetett 2 óra és 45 perc valóban igaz lenne - pedig mint Andy Muschietti rendező elárulta, tényleg ilyen hosszú lesz a film. 

Hirdetés

"Nem mutathatsz be egy 4 órás filmet, mert attól függetlenül, mit is látnak a filmvásznon, az emberek ennyi idő elteltével kényelmetlenül éreznék magukat. Azonban végül egy 2 óra 45 perces filmnél álltunk meg, és szerencsére kiváló a tempója."

Habár egyáltalán nem rendhagyó, hogy egy film közel 3 órás vagy még azt is meghaladó játékidővel operál, ráadásul felettébb sikeres is (elég csak a Bosszúállók: Végjátékra gondolni, ami nemrég minden idők legtöbb pénzt hozó filmjévé vált, vagy akár az Azhoz hasonlóan 2 óra és 45 perc hosszú Volt egyszer egy... Hollywoodra, ami Tarantino karrierjének legnagyobb nyitóhétvégéjét eredményezte), a horrorzsáneren belül azonban nem sok példát találunk erre. A műfaj egyik zsenijének tartott Ari Aster új filmje, a Fehér éjszakák kifejezetten hosszúnak számított a maga 2 óra 26 perces játékidejével, amit az Az - Második fejezet jelen állás szerint további húsz perccel fog megfejelni szeptemberben. 

"Senki nem panaszkodott rá, aki látta a filmet."

Tette hozzá Muschietti a tesztközönségekre hivatkozva, ami mindenképp biztató. Azt is fontos megemlíteni, miszerint Stephen King azonos című regénye szintén meglehetősen vaskos darab, és rengeteg információt árul el a filmekben Bill Skarsgard által megformált Pennywise eredetéről, aminek az első részben gyakorlatilag nyoma sem volt. Ebből kiindulva teljesen reális lehet, hogy a történet méltó, minden fontos szálat érintő lezárásához valóban nagy szükség lesz erre az ominózus hosszra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.