Hirdetés

Oscar 2019 - Kevin Hart után újabb botrány van kilátásban

|

Egyre zűrösebb a helyzet az Akadémia háza táján: ha már ők nem találtak házigazdát, akkor ennyi erővel szívjon a többi szakszervezet díjkiosztó gálaműsora is...

Hirdetés

Azért kevesebb, mint másfél hónappal a február 24-én esedékes, 91. Oscar-gála előtt ilyen híreket nem szívesen hozok le. Igazából elég nehéz megállni azt is, hogy a klaviatúra felett szalonképes stílusban fogalmazzak. Ahogyan a régi latin mondás tartja: semper est inferius. Mindig van lejjebb.

Hirdetés

Szóval ugyebár Kevin Hart eltüntetése után több, mint egy hónappal még mindig nincs házigazdája az Akadémiának a soron következő díjátadóra. Valószínűleg nem is lesz, hiszen a legutóbbi hírek alapján olyasmit vállalnak be, amire 30 éve láttunk utoljára precedenst, 1989-ben. Az Oscart ezúttal ugyanis nem egy konkrét showman fogja koordinálni, hanem több A-listás sztárt próbál megnyerni magának az Akadémia, hogy egy-egy rövid szegmens keretein belül szórakoztassák a vendégeket... no meg persze a több millió nézőt.

Ezzel még igazából nem is lenne akkora probléma és érthetőek az Akadémia elkeseredett indokai, ahogy azt a múltkori cikkünkben is felvezettük. Viszont most figyelj: A SAG-AFTRA (a Screen Actors Guild és az American Federation of Television and Radio Artists szervezetek közös érdekű uniója akik több, mint 160.000 tagot, köztük színészeket, televíziós hírbemondókat, DJ-ket, rádiós műsorvezetőket stb. képviselnek) január 14-én egy nyílt felszólítást nyújtott be az Akadémia felé.

A színészeket képviselő SAG-AFTRA leírta aggályait, miszerint a napokban tucatszámra érkeztek különböző színészektől panaszbejelentések az Akadémia irányába. Az Oscart jegyző "méltán híres" szervezet ugyanis limitálni próbálta a színészek megjelenéseit a többi, filmes és sorozatos díjkiosztó gálán. A színészek minden év elején számtalan ilyen megkeresést kapnak (akár az egyes hollywoodi céhek díjkiosztóin, akár a Golden Globe-on), hogy vállaljanak egy-egy kisebb/nagyobb szerepet az adott ünnepélyen. Láthattatok korábban százezerszer példát rá, mikor a színészek szólóban vagy párosan átadnak egy-egy díjat.

Most az Akadémia azonban, védve a saját s*ggét (csak nem bírtam megállni) megpróbálja kisajátítani a sztárokat, hogy egyfajta limitált kiadásként bizony csak és kizárólag a "rangos és neves" Oscar-gálán lépjenek a színpadra ilyen szerepben. 

A SAG-AFTRA tehát nyíltan felszólította az Akadémiát, hogy hagyjanak fel a színészek feltűnését korlátozó tevékenykedésükkel. A másik féltől egyelőre nem érkezett reakció...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.