Hirdetés

Az Álom doktor rendezője újabb Stephen King-könyvet adaptál

|

Stephen King rajongói okkal lehetnek bizakodóak.

Hirdetés

Mike Flanaganről lassan nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy több, mint megbízható adaptálójává vált King regényeinek, függetlenül attól, hogy az írónak eddig még csak két művét vitte mozgóképre. Először a Gerald's Game-et 2017-ben, majd a tavalyi év során, 2019-ben az Álom doktort, mely a Ragyogás folytatásaként funkcionált. Mindkét művet keblére ölelte a szakma, hiszen értőn, alázattal nyúlt az alapanyaghoz és érezhető volt az, hogy tényleg tudja és érti, miként ültesse át King szellemiségét a vászonra. Örömmel adunk hírt arról, hogy Flanagan jelen pillanatban már a király egy újabb könyvét tervezgeti filmre varázsolni: a Revival címűt, mely már magyarul is megjelent Újjászületés névvel. 

Hirdetés

King regénye még 2014-ben került kiadásra és már Flanagan színre lépését megelőzően is bőven ott volt a levegőben, hogy filmet készítenek belőle: a Universal Pictures égisze alatt rendezte volna meg Josh Boone, ám olyan sokáig húzták-halasztották a projekt két lábra állítását és az előkészületek elindítását, hogy végül hagyták az egészet. Ezt követően a jogokat szépen magáévá tette a Warner, ők pedig - nyilvánvalóan az Álom doktor szakmai sikerén felbuzdulva - megbízták őt mind a forgatókönyv írásával, mind pedig a rendezéssel. Flanagan állandó producertársával, Trevor Macy-vel veszi szárnya alá a projektet.

Az Újjászületés története egy heroinfüggő zenész és egy gyógyító közti kapcsolatot, valamint egy miniszter halott szeretteivel való kapcsolatteremtését meséli el és ha lehet hinni a híreszteléseknek, igen komolyan merít King Lovecraft munkásságából. Hogy pontosan mikorra tervezik a filmet, arról még nincsenek információk, de annyi bizonyos, hogy jelenleg úgy érezzük, jó kezekben van King munkája. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.