Hirdetés

Az Az a valaha volt legtöbb bevételt produkáló "horrorfilm"

|

Elképesztő, mekkora tömegek váltanak jegyet Stephen King klasszikusának legújabb adaptációjára. Ilyen bevételek mellett hamarosan meg fog dőlni néhány rekord.

Hirdetés

Stephen King könyvének filmváltozata korrekt fogadtatást kapott a kritikusoktól, viszont a pénztárakat szinte felrobbantotta, rengeteg néző volt kíváncsi a bohócos horrorfilmre (valójában nem is annyira horror), ami a bevételek terén is a csúcsra juttatta a filmet.

Hirdetés

Igaz, még nem sikerült letaszítani trónjáról a horrorfilmek koronázatlan királyát, a 1973-as Az ördögűzőt a maga 441 millió dolláros bevételével, viszont a szeptember 8-án debütált Az máris 381 millió dollárt produkált világszerte, szóval ilyen ütemben szinte biztosan át fogja venni a vezetést. Kizárólag az amerikai bevételeket tekintve sokkal szorosabb a verseny: Az ördögűző 232 millió dollárra, míg az Az 228 millió dollárra tett szert az Egyesült Államok mozijaiban. Mellette az igencsak sikeresnek mondható Annabelle 2 - A teremtés 291 millió dolláros bevétele is eltörpülni látszik, a többi idén látott horrorfilmet pedig említeni sem érdemes.

Szerintetek megérdemelni ezt a mértékű pénzügyi sikert az Az?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.