Hirdetés

Az Elemi ösztön rendezője szerint túl szexmentes lett Hollywood

|

Paul Verhoeven szerint Hollywoodnak van egy alapvető problémája: nincs elég szex a képernyőn.

Hirdetés

Az erotikus thrillerek korszaka szinte teljesen feledésbe merült, az érzékiség átadta helyét a szuperhősfilmeknek és a felvizezett stúdiófilmeknek. Paul Verhoeven, a Showgirls és az Elemi ösztön rendezője azonban nem tudja szó nélkül hagyni ezt a változást. "A szex a létezés esszenciája" - mondta a The Times magazinnak a filmrendező. - "Enélkül már nem lennének fajok. Akkor miért lett ez nagy titok? Lett egy új ártatlanság."

Hirdetés

A rendező tavaly azzal került a címlapokra, hogy egy feszülettel önkielégítő leszbikus apácát és más istenkáromló képsorokat mutatott a nézőinek a Benedetta című filmjében. Paul Verhoeven az egyházat hibáztatja, amiért a filmekből egyre inkább elmarad a szex. Szerinte "az elmúlt évtizedek evangéliumi gondolkodása, hogy a szexualitásnak családorientáltnak kell lennie, férfi, nő, gyerekek" tehet arról, hogy sok szókimondóbb film meghiúsult.

"A szexualitás kikerült a filmekből. Az 1970-es években lehetett róla beszélni. De most, évtizedekkel később ezek a filmek többé nem megfelelőek. Nagyon nehéz lenne most olyan filmet készíteni, mint a Showgirls vagy az Elemi ösztön."

Ehelyett Hollywood szerinte áttért a nagy költségvetésű, nagy koncepciójú kasszasikerekre. Bár ezek a filmek is lehetnek szórakoztatóak, de Verhoeven szerint nincs bennük semmi mondanivaló, semmi gondolat. Idesorolta a Marvel- vagy James Bond-filmeket is.

"A Bondban mindig is volt szex!" - mondta Verhoeven. - "Nem mutattak melleket, vagy bármi mást. De szexeltek egy kicsit."

Azért bevallotta, hogy szerette a Casino Royale-t, de a Nincs idő meghalnit már nem.

Az Elemi ösztön az év elején ünnepelte a 30. évfordulóját, és az öröksége jól példázza a mainstream mozi jelenlegi cenzúráját.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.