Hirdetés

Az élőszereplős Mulan egyszerre debütál a mozikban és a Disney+-on, méghozzá nem is olyan sokára

|

Még eggyel bővült azoknak a címeknek a listája, amik már el sem fognak jutni a nagyvászonig - legalábbis egyes országokban.

Hirdetés

A stúdiók a koronavírus okozta felfordulás miatt sok tavaszra belőtt filmet online küldtek pályára, és habár spekuláltak azon is, hogy az amerikai és a kínai piacon is kulcsfontosságú Mulan szintén átugorhatja a mozis lépcsőt, Niki Caro rendezése továbbra is túl nagyszabásúnak tűnt egy ilyen lépéshez. Mostanra azonban a helyzet megváltozott, és a film mégis felkerül a Disney+ kínálatába, méghozzá egy hónapon belül.

Hirdetés

Mivel a korábbiakhoz (például a szintén Disney+-ra száműzött Artemis Fowl) képest most tényleges blockbusterről van szó, ami több száz millió dollárba került a stúdió számára, az animációs film élőszereplős változatáért a Disney+ előfizetési díja mellett plusz 30 dollárt is ki kell csengetni az érdeklődőknek azért, hogy meg lehessen nézni. A premierre egész pontosan szeptember 4-én kerül sor, ám tekintve, hogy az egeres vállalat szolgáltatása még nem mindenhol érhető el hivatalosan, a Mulant a mozik is műsorra tűzik az ilyen országokban. Amennyiben tehát őszig nem változnak a hazánkban érvényben lévő szabályok és korlátozások, mi a nagyvásznon élhetjük át a filmet, természetesen 30 dollárnál jóval olcsóbban.

Az összehangolt mozis és digitális bemutató izgalmas kérdéseket vethet fel az olyan produkciókra tekintettel, mint például a Marvel Fekete Özvegye vagy a Pixar következő alkotása, ugyanakkor a Disney vezérigazgatója, Bob Chapek elmondása szerint a Mulannal kapcsolatos döntés egyszeri és szükséges lépés volt a mostani időszakban, ami nem teremt precedenst a későbbiekben. Ettől függetlenül, és ezt már csak mi tesszük hozzá, érdemes lesz odafigyelni a Mulanra, mert ha véletlenül nagyot menne ebben a formában, akkor a stúdió talán megfontol hasonló stratégiát néhány további idénre ütemezett premierjével.

Az élőszereplős Mulant eredetileg március 26-án nézhettük volna meg itthon, ám a koronavírus-járvány első hulláma elsöpörte a bemutatót, amelyet július 23-ra tűztek ki. Ám miután az Egyesült Államokban ismét rizikóssá vált a helyzet, a Disney augusztus 21-re halasztotta a premiert, de a múlt hónapban ezt is lefújta, és mostanáig nem nevezett meg újabb premieridőpontot. Jelen állás szerint tehát a film végül szeptemberben kerül a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.