Hirdetés

Az HBO Max egyik vezetője szerint nem lesz precedens Az Igazság Ligája rendezői változatából

|

Mégsem hozza el a Snyder vágás a rajongók rémuralmát?

Hirdetés

Három évig tartó kampányolás ért véget, amikor az HBO Max bejelentette, hogy jövőre náluk debütál majd Az Igazság Ligája rendezői változata. Hiába sokan örültek neki, mások inkább határozott aggodalmuknak adtak hangot, miszerint a Warner veszélyes precedenst teremt azzal, hogy enged a sokszor agresszív rajongói nyomásnak, ami az elmúlt években megfigyelhető volt a Snyder vágással kapcsolatban.

Hirdetés

A helyzetet csak tovább tetőzi, hogy azóta nem telt el nap valamilyen újabb mozgalom nélkül (elég az Ayer Cutra gondolni az Öngyilkos Osztagból), Tony Goncalves, az Otter Media CEO-ja azonban megerősítette, hogy ennek az egyetlen döntésnek nem érdemes precedensteremtő jelentőséget tulajdonítani. Goncalves nemrég a The Vergecasttal beszélgetett az HBO Maxról, ahol természetesen a Snyder vágás is szóba került:

Úgy gondolom, hogy végül a fogyasztó jár a legjobban, mi pedig összeállítottunk egy olyan termékkínálatot, ami több Snyder vágást is felajánl... a Snyder vágást itt a szenvedélyes rajongótábor szinonimájaként értettem. Hasonló rajongótábor épült ki mondjuk a Jóbarátok vagy a Harry Potter körül is, de bármire rámutathatsz azon a platformon [HBO Max]. Ott a DC-katalógus, de vannak lelkes rajongói a Crunchyroll és a Studio Ghibli alkotásainak is.

Ezt követően az egyik műsorvezető felhívta rá Goncalves figyelmét, hogy Zack Snyder rajongói nem egyszer bullyingba forduló követelőzéssel kívánták elérni Az Igazság Ligája rendezői változat megjelenését, és megkérdezte, hogy a tény, miszerint ez végül sikerült is, teremthet-e precedenst a későbbiekre nézve:

Nézd, precedenst biztosan nem teremt, de igazad van. Többféle rajongótábor létezik. Vannak azok, akiket az előbb jellemeztél, ugyanakkor vannak másmilyenek is. Én csak arra utaltam, hogy egy olyan korban élünk, ahol hangosak a fogyasztók. Ők vezetnek, nekünk pedig, mint iparágnak oda kell rájuk figyelni. (...) Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden létező rajongótáborba pénzt akarunk invesztálni, de ami a Snyder vágás vagy a Jóbarátok rajongóit illeti, a fogyasztók hallatják a hangjukat, és nekünk oda kell figyelnünk arra, amit mondanak. Ez nem jelenti azt, hogy újra fogjuk forgatni a valaha készült összes filmet, de ettől függetlenül oda kell figyelnünk a visszajelzésekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.