Hirdetés

Az X-Men: Sötét Főnix rendezője a mutánsok jövőjéről beszélt

|

Simon Kinberg egyben megvallotta, hogy mennyire rajongója az MCU-nak.

Hirdetés

Van egy téma, ami már jó ideje mozgatja a képregényrajongók fantáziáját (nagyjából azóta, hogy az MCU első tetőpontjára ért Joss Whedon Bosszúállók című filmjével), mégpedig az, hogy mégis milyen fantasztikus lenne, ha az X-Men végre utat találna magának a Marvel Filmes Univerzumába. Oda, ahol jelenleg Pókember, Thor és társai is szorgosan üldözik azokat a galád gonosztevőket. Nos, Simon Kinberg is érzi ezt a bizsergést, ő maga is lamentált ezen egy sort az interneten, miközben a rajongókkal együtt karantén-módra újranézte az Eljövendő múlt napjai című X-Men-mozit. 

Hirdetés

A Marvel Filmes Univerzum mostanra már hivatkozási pontnak minősül arra vonatkozóan, hogy miként kell egy komplett képregény-univerzumot egybe terelni és bejárni minden zegét-zugát, megmutatni minden szereplőjét. Nyilván nem feltétlen kellene mostantól minden egyes Marvel-karaktert Vasemberhez viszonyítva bemutatni, de mégis, van abban valami izgalmas, hogy azokat a karaktereket, akik eddig máshol kallódtak, végre megnézhetjük, miként érvényesülnek az ún. "természetes" közegükben. Ezek a kallódó karakterek az X-Men és a Fantasztikus Négyes tagjai, akik évekig a Fox tulajdonában voltak, miután a Disney szépen felvásárolta a stúdiót, amely lehetőséget biztosít számukra arra, hogy őket is integrálják a nagy csapatba. 

Simon Kinberg, aki ellátta a mutáns szuperhősök mozifilmjeinek produceri feladatait (és aki az X-ek hattyúdalát, a Sötét Főnixet rendezte) ahelyett, hogy siratná a múltat és bánkódna, inkább arra gondol, hogy milyen izgalmas lehetőségeket rejt magában az MCU. Kinberg kiemelte, hogy mennyire példaértékű a hűsége a Marvelnek az alapul szolgáló képregényekhez és hogy alapvetően nincsenek behatárolva a túlzott realitástól - és ez az, amiben szerinte a kulcsa rejlik a sikeres egyesítésnek. 

Úgy gondolom, az X-Men nagyon menő lenne, ha science-fiction elemeket és a Földön túli elemeket behoznák a képregényekből. Ez valami, amit rajongóként mindenképp szeretnék látni, mert nem tudom, hogy ezt a részt maximálisan kihasználtuk volna a Fox-féle X-Men kánonban. 

Gondoljunk bármit az X-Men filmekről, szeressük vagy ne szeressük, de makacs tény, hogy valóban nem használták ki teljesen azt a potenciált, amelyet magukban hordoztak a képregények. Remek példa erre a Sötét Főnix, amely túl azon, hogy bizonyos karakterábrázolási problémákkal küzdött, bőven lehetett volna még bátrabban kitolni a határokat egészen a csillagos égig és különböző idegen lényekig. Merjük remélni, hogy orvosolják majd ezen hiányosságokat az MCU-beli szereplésük - és hogy mindemellett megtartják azt a sötétebb, drámaibb, tónust, melyet eddig képviseltek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.