Hirdetés

Benedict Cumberbatch hatására vállalta el Josh Brolin Thanos szerepét

|

A Doktor Strange-et alakító színész karrierjének egy korábbi pontja győzte meg arról Josh Brolint, hogy el kell vállalnia Thanos szerepét.

Hirdetés

A Bosszúállók: Végtelen háború dicsőséges hódításának vége felé közelít és Josh Brolin már új filmjére, a Sicario 2. - A zsoldosra koncentrál. Egy friss interjú során beszélt arról, hogy mi kellett ahhoz, hogy végül rábólintson az Őrült Titán, Thanos szerepére. Kiderült, hogy egyik színésztársa, Benedict Cumberbatch is közrejátszott a döntésben.

Hirdetés

A Marvel Filmes Univerzumhoz csatlakozása előtt Brolin még sosem alakított motion-capture-rel létrehozott karaktert. Aztán látott egy videót Cumberbatchről, aki ennek a technológiának az alkalmazásával keltette életre Smaugot a Hobbit trilógiában. Brolin elképedt azon, hogy milyen részletgazdagon visszaadható egy színész alakítása digitális formában.

"Láttam ahogyan Benedict Cumberbatch csinálja, azt hiszem a Hobbitot forgatta. Rákerestem a YouTube-on, amikor azon gondolkoztam, hogy elvállaljam-e vagy sem és akkor láttam, hogy ott van ebben a mo-cap ruhában ebben a nagy stúdióban. Úgy kúszik akár egy kígyó, csettintgeti a nyelvét és egészen elképesztő alakítást nyújt. Megláttam ezt és azt gondoltam, hogy: 'Oké, itt van a mérce. Ez nem sz*rakodás. Ebbe mélyen bele kell vájnod a fogaidat. Határozottnak kell lenned, tűrnöd a kínos helyzetet.' Ezeket látván úgy döntöttem, hogy rendben van, megcsinálom."

Josh Brolin először 2014-ben bukkant fel Thanos szerepében a Galaxis Őrzőiben. Az Őrült Titán egészen 2018-ig a trónján ücsörgött, viszont miután felállt (végtelen)kő kövön nem maradt. A Bosszúállók eddigi legnagyobb ellenfelének érkezését megelőzően gyakran felrótták a Marvelnek azt, hogy filmjeik gyengén megírt gonoszokkal operálnak. Brolinnak ezzel is szembe kellett néznie.

"A Marvelre mindig is jellemző volt az, hogy a kritikusok kiemeljék a gonoszokat, mint filmjeik gyenge pontja. Szóval rád telepedik ez a nyomás, amikor elkezdesz hallani erről. Fenomenális az ahogyan az emberek erre a karakterre reagálnak, mintha csak valódi lenne. Sosem volt még ilyesmiben részem. Azt gondoltam, hogy majd egy csomó lámpa meg kamera mögött fogok ülni, de nem így történt. Hús-vér emberekkel dolgozhattam együtt. Bámulatos folyamat."

A Bosszúállók 4-re még 10 hónapot kell várnunk. A várakozás ebben az időszakban is egyre csak fokozódni fog, különösen az olyan Marvel filmek érkezésével, mint A Hangya és a Darázs, valamint a Marvel Kapitány. Brolin interjúját az alábbi videóban ti is megnézhetitek:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.