Hirdetés

Befejeződött a legújabb Drakula-film forgatása

|

Vérszívásra felkészülni!

Hirdetés

Jelenleg kettő Drakula-mozit is várunk nagy szeretettel. Az egyik Karyn Kusama (A pusztító) rendezésében érkezik majd és egy sajátos, futurisztikus western-átirat lesz Stoker regényéből. A másik André Øvredal rendezésében érkezik és az alapul szolgáló regény egyetlen fejezetét fogja nagyjátékfilmmé feldúsítani. Utóbbi forgatása éppen most fejeződött be, így egy lépéssel közelebb kerültünk a bemutatóhoz. 

Hirdetés

Az Amblin Entertainment égisze alatt készülő film már egy ideje hánykolódik a filmgyártás haragos tengerén, úgyhogy több szempontból is örömteli, hogy végre sikeresen ki tudott kötni. André Øvredal, aki olyan filmeket rendezett ezelőtt, mint A boncolás, illetve a Lidérces mesék éjszakája és olyan rendezőket utasított maga mögé, mint Neil Marshall, vagy épp David Slade (akik mind egy-egy ponton rendezői lettek volna a filmnek). A jelenlegi film forgatókönyvét Zak Olkewicz írta (eredetileg pedig még 2002-ben Robert Schwentke és Bragi Schut), a forgatás befejezését pedig maga az Amblin Entertainment osztotta meg követőivel egy tweetben: 

A film története a könyv azon fejezetét fogja elregélni, amelyben Drakula a Demeter hajóján utazik Anglia felé és szépen lassan, egyenként elkezdi eltenni láb alól a legénységet. A híres vámpír bőrébe Javier Botet fog bújni (Mama; A rémület háza), rajta kívül pedig még olyan színészeket láthatunk majd a filmben, mint Corey Hawkins, Martin Furulund, Woody Norman, Nikolai Nikolaeff, valamint Jon Jon Briones. A tervek szerint 2023. január 27-én kerül majd a mozikba. Aki pedig addig is ki szeretné elégíteni Drakula-sztorik iránti szomját, esetleg próbát tehet a Netflixen is fellelhető Drakula-minisorozattal, amely meglehetősen sajátos módon meséli újra a klasszikus sztorit. Vagy pedig előveheti a klasszikus, Lugosi Béla-féle alapművet. 

A kiemelt kép Joakim Ericcson műve

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.