Hirdetés

Benedict Cumberbatch is csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán

|

Immáron egyszemélyben Sherlock, Khan, Smaug, Hamlet és Doctor Strange is csatlakozott a többi sztárhoz.

Hirdetés

2022. február 28-án végre Benedict Cumberbatch is megkapta saját csillagját az ikonikus Hollywoodi hírességek sétányán. A brit színészt többek között a Star Trek: Sötétségben során vele együtt dolgozó J.J. Abrams, valamint a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige vezette fel, de elkísérte a ceremóniára felesége, Sophie Hunter, valamint színésztársa, Kodi Smith-McPhee (A kutya karmai közt).

Hirdetés

J.J. Abrams a következőképp nyilatkozott korunk egyik legelfoglaltabb színészéről:

Kevés olyan színész van, aki ennyire eredendően tehetséges, és annyira meggyőző, koncentrált, elhivatott és sikeres, hogy attól, hogy más színészekkel együtt lehet a forgatáson, máris jobbá válik. Kevés színész képes erre. Senkit sem fog meglepni, hogy Benedict Cumberbatch egyike azoknak a színészeknek."

Kevin Feige hasonló dicshimnusszal éltette Cumberbatchet:

Olyan sok szerepet játszottál, Benedict, amelyek méltóvá tettek erre a tekintélyes kitüntetésre. Csodálatos Hamlet voltál. Hihetetlen Sherlock Holmes. Te voltál a második legjobb Khan valaha. Zseniális alakítást nyújtottál az összes ikonikus szerepben. De nekünk és millióknak szerte a világon azért érdemled meg ezt a megtiszteltetést, mert te voltál az első, a legjobb, a legnagyobb és az egyetlen Doctor Stephen Strange.

Feige beszédét követően Benedictre került a sor, aki egy érzelmes beszédben köszönte meg szüleinek, feleségének, gyerekeinek és a rajongóknak a sok évnyi támogatást és kitartást. A színész külön szót ejtett a tavaly decemberben elhunyt nővéréről, aki végül hét évnyi küzdelem után rákos betegsége áldozata lett:

Szeretném megemlíteni a nővéremet, akit tavaly elveszítettünk. Biztos, hogy imádta volna volna ezt [a ceremóniát]. Hihetetlenül hűséges és támogató volt, szerette volna a csillogást, a furcsaságokat és a ragyogást. Egész úton megállás nélkül nevetett és valószínűleg sírt volna. Remélem, valahol fent, ahol az igazi csillagok ragyognak, most néz minket felülről ebben a pillanatban. Biztos vagyok benne. Nagyon hiányzol nekünk. Olyan jó és csodálatos ember maradsz számunkra mindörökké, akit az életünkben megismerhettünk."

A színész fontosnak tartotta, hogy felszólaljon a jelenlegi ukrán-orosz konfliktust illetően is:

Nem beszélhetek ma életemnek ezen a csodálatos pillanatában, ezen a rendkívüli platformon anélkül, hogy tudomásul venném az Ukrajnában zajló események nyilvánvaló tényét, és hogy kimutassam támogatásomat Ukrajna népe iránt, valamint támogatásomat Oroszország népe iránt, akik szembeszállva a Kleptokráciával és uralkodóik idiotizmusával, megpróbálják megállítani ennek a szörnyűségnek a továbbfejlődését.

A ceremóniát megörökítő teljes videó megtekinthető lentebb eredeti, angol nyelven.

Benedict Cumberbatch legközelebb a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben tűnik fel idén májusban, addig is pedig az idei Oscar-díjátadón lehet érte izgulni az A kutya karmai köztben nyújtott alakítása kapcsán, ami elérhető a Netflixen.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.