Hirdetés

A Bosszúállók: Végjáték írói nyilatkoztak, miért nem lesz Vasember 4

|

Christopher Markus és Stephen McFeely őszintén válaszoltak arra, miért nem írnak egy újabb filmet Tonynak.

Hirdetés

2019 áprilisa felejthetetlen a Marvel rajongóknak, hiszen a 11 éve működő Marvel Filmes Univerzum egy korszakot zárt le a Bosszúállók: Végjátékkal. Több eddig tősgyökeres karakternek zárták le a sztoriját (kinek így, kinek úgy), ezzel átadva a stafétabotot a fiatalabb szuperhősöknek. Egyikük lett az univerzum sereghajtója, Tony Stark, aki még 2008-ban indította útjára ezt az egész filmezősdit a Vasemberrel. És habár ahogy Thor és Amerika Kapitány mellett Tony is megkapta a neki kijáró trilógiáját, sokan a negyedik részt is szerették volna, viszont a Végtelen háború és a Végjáték forgatókönyvírói, vagyis Christopher Markus és Stephen McFeely legutóbbi nyilatkozatukban minden ilyen kételyt eloszlattak az esetleges folytatás kapcsán. Röviden, nem lesz Vasember 4.

 

Hirdetés

A két író a Vaniety Fairnek adott interjújukban tértek ki a negyedik filmre, majd habozás nélkül azonnal leszögezték, hogy biztosan nem lesz Vasember-folytatás. McFeely így indokolta meg döntésüket:

"Már rég megkaptátok volna a Vasember 4 filmeteket, ha egy teljesen másik stúdió készítette volna azt. De ők [Marvel Studios] eldöntötték, hogy >>nem, mi most másra fogunk fókuszálni, szögre akasztjuk mindezt, mi igenis befejezzük, amit elkezdtünk és le foguk venni karaktereket az asztalról<<. És ez szerintem kissé merész, meg egyben önző is, de mégis nagyszerű nekünk."

"Szükség van egy befejezésre, mert anélkül minden értelmét vesztené. A vég az, ami összefogja a dolgokat, ami egyben össze is köti azokat, egy nagy egésszé téve mindent. És igen, ez azt is jelenti, hogy leveszünk karaktereket az asztalról, befejezzük a történetüket. Ha Tony megkapta volna a Vasember 4. részét, akkor a legtöbb néző csak fejrázva konstatálná: ez már eggyel több, mint kellett volna…"

˗ tette hozzá Markus.

Mi pedig abszolúte egyetértünk a két íróval, hiszen ahogy a kezdés, úgy a vég is hozzátartozik egy-egy karakterhez - az pedig már más kérdés, hogy sokan ezt nem hajlandóak elfogadni. Ti egyetértetek Markusszal és McFeelyvel vagy inkább látni szerettétek volna a Vasember 4-et?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.