Hirdetés

A Végtelen háború egyik utolsó mondata még szívszorítóbb, mint gondoltuk

|

Ennek a hivatalos megerősítésnek a fényében újabb könnycsepp gördül le az arcunkról, ha a Bosszúállók: Végtelen háború fináléjára gondolunk.

Hirdetés

A Bosszúállók: Végtelen háború kemény érzelmi ütést vitt be mindazok számára, akik szívükön viselték a Marvel Filmes Univerzum karaktereinek sorsát ebben az elmúlt 10 évben. A filmnek részben sikerült felülkerekednie olyan hibákon, amelyeket a kritikus szemek felróttak az univerzum korábbi alkotásainak, ezt pedig a könnycsatornáink bánták. De mielőtt még bővebben belemennénk a Végtelen háború egyik legtragikusabb pontjába, kiteszem a SPOILER jelzőt!

Hirdetés

Thanos pusztítása egészen elképesztőre sikeredett, ehhez pedig egyetlen város alapokig történő leamortizálására sem volt szükség. Az Őrült Titán mindössze egy csettintéssel törölte el minden élőlény felét, köztük számos szeretett hősünket is. A létezésük elhalványulása és a testük szétporladása minden egyes karakterből más-más reakciót váltott ki, amelyek között voltak különösen érzelmes távozások is. Tom Holland szembesülése a halállal egészen bámulatos volt, amit még elképesztőbbé tesz a tény, hogy a fiatal színész teljes egészében improvizálta a jelenetet.

De nem csak Pókember elmúlása fájdalmas a film végén, hanem Grooté is hasonlóan érzelmes. Különösen most, annak fényében, hogy kiderült mit jelent az utolsó lehelletéből kisajtol "Én vagyok Groot!", amit Mordály felé kiálltott. A film elkészítésében szorosan együtt működött a Russo testvérekkel a Galaxis Őrzői filmek atyja, James Gunn, aki egy twitter üzenetre válaszolva fedte fel a mondat jelentését. Groot utolsó, kétségbeesett kiáltása az volt, hogy: Apa!

Nem csak a jelenetet teszi még érzelmesebbé ez tény, hanem azt is még világosabbá teszi, hogy az első Galaxis Őrzőiben látott Groot valóban meghalt. Gunn korábban számolt be arról, hogy a második részben cseperedő Grootra egy másik személyként kell tekintetnünk. Míg az első részben Groot és Mordály között baráti viszony volt, addig nagyon érdekes az, hogy a fiatal Groot már sokkal inkább apjaként tekint a mosómedvére (vagy nyuszira, ahogy tetszik).

Noha a Galaxis Őrzői 3-ban jó eséllyel vissza fog térni a karakter, utolsó szavának jelentése még fájdalmasabbá teszi majd a Végtelen háború újranézését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.