Hirdetés

Akárcsak a Breaking Badben - kémiatanárok álltak neki meth-et főzni

|

Amíg a háziasszonyok a főzőműsorok hatására kezdenek újdonságokkal kísérletezni a konyhában, addig ez a két kémikus egy egészen másfajta TV programból nézte ki a tuti receptet.

Hirdetés

Hiába ért véget a Breaking Bad évekkel ezelőtt, minden idők egyik legjobb sorozata még így is felüti a fejét időről-időre. Nem is túl régen egy Netflixes filmmel bővült a drogkészítésről és drogkereskedésről szóló széria, amelyben Jesse Pinkman (Aaron Paul) története kapott méltó lezárást. Elképzelhető, hogy éppen az El Caminóra készülve tartott Breaking Bad maratont ez a két arkansasi kémiaprofesszor, amikor megfogalmazódott bennük a nagy ötlet. Terveiknek a Clark megyei rendőrség tett keresztbe, miután meth főzés gyanújával letartóztatták a kémikusokat.

Hirdetés

A kristálymeth ugyanaz a drog, amit a Breaking Bad főszereplője, a szintén kémiatanárként dolgozó Walter White is elkezd előállítani, miután tüdőrákot diagnosztizálnak nála. Az egyelőre nem derült ki, hogy a 45 éves Terry David Bateman, valamint a 40 éves Bradley Allen Rowland milyen megfontolásból gondolták úgy, hogy kifizetődő ötlet lesz az egyetemen droglabort nyitni, de azt már tudjuk, hogy miként buktak le.

Egy furcsa vegyszeres szagra érkezett panasz az egyetem tudományos központjában, amelyet követően október 8-án lezárásra és kivizsgálásra került az épület. A központ egészen október 28-ig zárva tartott, ugyanis ennyi idő kellett ahhoz, hogy biztosan kitisztuljon a benti levegő. Tina Hall, az intézmény szóvivője nem kívánt nyilatkozni a bent talált anyagokról, ahogyan a két férfi letartóztatásáról sem, de egyéb források szerint a kivizsgálás során benzil-klorid nyomaira bukkantak a szakértők. Egyéb felhasználási formái mellett ez a vegyület kiváló elegy a metamfetamin szintetizálásához. Miután formálisan is megszületik a döntés arról, hogy pontosan mivel is vádolják a két kémiatanárt, Bateman és Rowland bíróság elé fognak állni, amikor további részletek derülhetnek ki az ügyről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.