Hirdetés

Elmarad a Cannes-i Filmfesztivál is

|

A nagy múltú fesztivál történetében először esett meg ilyen.

Hirdetés

A szórakoztatóipar minden területére begyűrűzött már a koronavírus, így nem csupán a színházak és a mozik zártak be, valamint premierek és forgatások lettek elhalasztva (a sajtó képviselőiről nem is beszélve), hanem a különböző kulturális rendezvényeket is sorra mondják le a szervezők annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését. Nem kivételek ez alól a filmes események sem, így a márciusra tervezett SXSW és az áprilisra szánt Tribeca Filmfesztivál után újabb szomorú, de szükséges döntésről számolhatunk be.

Hirdetés

Május 12.-23. között került volna megrendezésre a Cannes-i Filmfesztivál, a múlt idő pedig nem véletlen, ugyanis a szervezők hosszas mérlegelés után egy közleményt adtak ki, amely szerint úgy határoztak, hogy a a franciaországi járványügyi helyzet miatt az illusztris összejövetel elmarad. Először fordult elő ilyen a fesztivál közel nyolcvan évet magába foglaló történetében. A szervezők azt azért hozzátették, hogy igyekeznek megvizsgálni több lehetőséget is megoldásként, amelyek közül az egyik - és a legvalószínűbb - az, hogy később, június-július környékén tartják meg, de végleges döntést csak később hoznak majd a körülmények függvényében.

Természetesen az egészség és a biztonság az első, így üdvözölendő a döntés, azonban mivel a Cannes-i Filmfesztivál fontos szerepet játszik abban, hogy összehozza a filmgyártás szereplőit a filmforgalmazókkal, valamint kiszolgálja a médiát, ezért a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének hosszú hónapokkal való eltolása (vagy legrosszabb esetben végleges elmaradása) azt erősítheti, amint a "mozizás új korszaka" című véleménycikkünkben fejtegettünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.