Hirdetés

Christopher Nolan még mindig nagy hatással van a Batmanre

|

Matt Reeves férfiasan bevallotta, hogy szeretne egy kicsit meríteni Nolan Sötét lovag-trilógiájából a készülő Batman-filmjéhez.

Hirdetés

Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiája még 5 évvel a befejezése után sem kopott ki a közbeszédből, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, ha egy direktor nyíltan bevallja, hogy ötleteket merítene belőle. Ez történt most is. Matt Reeves elárulta, hogy főként Nolan és Hitchcock lesz hatással az új Batman adaptációra, és igyekszik a stúdió elvárásaitól egy kicsit eltérőbbet letenni az asztalra.

Hirdetés

Az éppen A majmok bolygója: Háború reklámkörútjára induló Reeves elmesélte, hogy milyen Batman sztorit tervez vászonra vinni:

Az a tervem, hogy egy elég érzelemdús Batman történetet fogok elmesélni , és kicsit szeretném párhuzamba állítani Bruce karakterét a Majmok bolygójás Caesarral. Mindketten sérült személyek, akik megpróbálják a helyeset cselekedni egy tökéletlen világban. Egy olyan világban, ami tele van az ember romlottságával.

A majmok bolygója: Háború jövő heti premierje után Reeves egyből beleveti magát a Batmanbe Ben Affleckkel együtt. Ugyan a sztoriról még nem lehet sokat tudni, az biztos, hogy érdekes atmoszférára és fordulatokra lehet számítani, ha Hitchcock és Nolan munkássága adja majd hozzá az inspirációt. Reeves állítása szerint az a legszimpatikusabb a Nolan-féle műben, hogy próbálta minél jobban érvényesíteni a saját stílusjegyeit a stúdiói elvárásokkal szemben:

Azt szeretem benne, hogy komolyan vette ezt a zsánert. Manapság a stúdiók olyan filmekre szoktak rábólintani, melyek nagyon szűkösen értelmezik ennek spektrumát. Felfedeztem, hogy ebbe a zsánerbe sokkal több is belefér. Sok metaforát lehet használni benne. A másik dolog, amit nagyon tisztelek Nolanben, az az, hogy ő pontosan tudja, hogy miként lehet egy nagy stúdiófilmet csinálni úgy, hogy a film nézőpontjából inkább megmarad névtelennek és távolságtartónak.

Batman-filmekbe igen nehéz egy alkotónak belevágnia a fejszéjét a hatalmas elvárások miatt. De szerencsére Matt Reeves elég erőt érez magában ennek keresztülviteléhez. Sok sikert hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.