Hirdetés

Csúnyán odaszólt Nolan a Netflixnek

|

Christopher Nolan nem éppen a legszebbeket nyilatkozta a Netflix filmes modelljéről.

Hirdetés

A mai naptól kezdve végre megtekinthető korunk egyik legjobb rendezőjének, Christopher Nolannek a legújabb filmje, a Dunkirk, mely a kritikák szerint már most az év filmje, vagyis a rendezőnek a háborús filmek között is sikerült maradandót alkotnia. Ha ez még nem lenne elég, az alkotást ezúttal is IMAX-kamerákkal forgatta le, hiszen szerinte ezeknek a technikáknak a segítségével adható át az igazi élmény a nézőknek. Éppen ezért nem szívleli a Netflix által képviselt oldalt, amiről nemrég el is mondta véleményét:

Hirdetés

A Netflix valami bizarr okból kifolyólag elhatárolódik a mozifilmektől. Egy teljesen értelmetlen elvet követnek azzal, hogy amint megjelenik a filmjük, rögtön streamelik is azt. Ez a modell mozis szempontból egyértelműen tarthatatlan. Szerintem emiatt nem is igazán tudnak labdába rúgni, és ezzel egy hatalmas lehetőséget hagynak ki.

Nolan persze hozzátette, hogy nem önmagával a streaminggel van baja, hiszen ezután jó példaként megemlítette az Amazont, akik szerinte nagyon is jól csinálják a dolgukat:

A filmjeik a mozis premierek után 90 nappal jelennek meg online (többek között az idén 2 Oscar-díjat nyert A régi város is ebbe a modellbe tartozott), ami teljesen jól működik. Szerintem sokkal kifizetődőbb lenne, ha az az erőfeszítés, amit a Netflix az érdekes filmesek és projektek irányába tesz, bizarr módon nem pont a mozik bezárásához vezetne. Egyszerűen ennek az egésznek nem látom értelmét.

És ebben teljesen egyet kell, hogy értsünk Nolannel. Érthetetlen, hogy a Netflix még mindig elutasítja a filmjeit moziban levetíteni, hiszen azt az élményt, amit egy film tud adni, azt még mindig csak ott lehet szerezni. Vegyük most például a jövőre érkező The Irishman című filmet Martin Scorsese rendezésében. Nagyszerű, hogy a Netflix támogatja eme film elkészítését, viszont szégyen, hogy ezt a filmet az emberek 99%-a TV-n vagy laptopon fogja látni. Azért reméljük, legalább ennél a filmnél kivételt tesz majd a cég.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.