Hirdetés

Christopher Nolan végre megtörte a csendet a Tenet bemutatásával kapcsolatban

|

Elmondta, mit szól nagyszabású filmje fogadtatásához.

Hirdetés

Nem is annyira a gyártó, hanem sokkal inkább Christopher Nolan érdeme az, hogy a Tenet lett az egyetlen blockbuster, ami a koronavírus világjárvánnyá eszkalálódását követően eljutott a mozikba. A direktor ugyanis görcsösen ragaszkodott a film nyárra tervezett bemutatójához, ami viszont mindent egybevetve egyelőre kisebbfajta bukásnak számít. Nolan most először a Los Angeles Timesnak adott interjújában fejtette ki véleményét arról, hogy ő miképp értelmezi a számokat.

Hirdetés

Nolan arról számolt be, hogy egyrészt őt felvillanyozta a film közel 350 millió dollárnyi bevétele, ugyanakkor kifejezte aggodalmát azt illetően, hogy más stúdiók nem a megfelelő következtetést fogják levonni a számokból.

A Warner Bros. úgy döntött, bemutatja a Tenetet, és nagyon boldog vagyok, hogy majdnem 350 millió dollárt termelt. Viszont aggódom is, hogy a stúdiók rossz következtetéseket fognak levonni a bemutatónkból: ahelyett, hogy megvizsgálnák, hol ment jól a film, és hogy tudnák ezeken a helyeken megtolni a számukra is igen szükséges bevételeket, azt nézik inkább, hol nem teljesítette az elvárásokat, majd elkezdik kifogásként használni és a járványra fogni a veszteségeket, semmint megpróbálnának alkalmazkodni ehhez az új helyzethez - más szavakkal megpróbálnák újraépíteni az iparágat.

Nolan a fentebbiekhez még hozzátette, hogy "az éttermekhez és bármi máshoz" hasonlóan hosszú távon a mozizás is az életünk része, de jelen pillanatban mindenkinek igazodnia kell ehhez az új valósághoz. A filmes nyilvánvalóan arra mutatott rá, hogy a bemutatók folyamatos halasztása helyett merni kellene kockáztatni, és megvizsgálni, miért teljesített a Tenet jól ott, ahol jól teljesített. Egyelőre viszont nehéz elképzelni, hogy ez így történne, hiszen kapcsolódó hír, hogy a Disney elhalasztotta két sikervárományos decemberi bemutatóját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.