Hirdetés

Visszatér a Jurassic World rendezője a harmadik epizódra

|

Ezt nem is akárki erősítette meg.

Hirdetés

Nagyban zajlik még a Ready Player One sajtókörútja, így értelemszerűen az ezer meg egy projektben érdekelt Steven Spielberget is kérdezik a jövendőbeli filmterveiről, amihez kicsit is köze lehet. Ennek egyik éllovasa a Jurassic Park, avagy World franchise, amelyből producerként továbbra is kiveszi a részét. Az már a gigászi sikerű első rész után kiderült, hogy lesz folytatás, méghozzá nem is egy. A nyáron érkező, J.A. Bayona (Az árvaház, Szólít a szörny) rendezte Bukott birodalom már jóformán kész is van, viszont azt eddig nem lehetett tudni, hogy a trilógia zárlatot ki fogja levezényelni. Eddig.

Hirdetés

Spielberg az Entertainment Weekly-nek erősítette meg a régóta közszájon forgó pletykát: 

Colin Trevorrow fogja írni és rendezni a harmadik Jurassic World történetet is.

A dolog azonban több szempontból is érdekes. Egyrészt az első rész a maga másfél milliárdos bevételével hiába volt sikeres, korrekt kritikáknál többre nem futotta. Ezzel egy időben Trevorrow-t bejelentették a Star Wars IX. rendezői székébe, de előtte megrendezte a The Book of Henry című filmjét, amelyet mind a kritika, mind pedig a nézők lehúztak a sárga földig, ami ennek tetejébe meg is bukott. Nem sokkal ezután Kathleen Kennedy kirúgta (értsd. kreatív nézeteltérésekre hivatkozva különváltak útjaik) a Star Wars éléről, belsős pletykák szerint azért, mert a rendező túlságosan öntelt lett és folyamatosan visszadobta a forgatókönyv tervezeteket, így a helyére végül Az ébredő Erőt dirigáló J.J. Abrams ugrott be. Minek után Kennedy a Jurassic World szériában is érdekelt, ezért is érdekes húzás Trevorrow, de úgy fest, hogy Spielberg továbbra is kiáll mellette és neki döntő szava van az ilyesmiben. 

Értelemszerűen még nem tudhatjuk, hogy milyen koncepció mentén fog haladni a harmadik rész, de vélhetően Chris Pratt és Bryce Dallas Howard szerződése is egy trilógiára szól, ahogy egyes pletykák szerint az első rész testvérpárját alakító Nick Robinson és Ty Simpkins sem csak egy részre írt alá anno. Viszont újoncként csapódik a stábhoz Emily Carmichael (Tűzgyűrű: Lázadás), aki Trevorrowval és Derek Conelly-vel együtt jegyzi a szkriptet. Mindenesetre a Jurassic World: Bukott birodalom premierje is közeledik, ami június 21-én lesz esedékes, az alcím nélküli harmadik rész pedig 2021. június 11-re van kitűzve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.