Hirdetés

Colin Trevorrow minden eddiginél több praktikus effektet ígér az új Jurassic Worldben

|

A rendező újfent megnyugtatott mindenkit, hogy elkötelezettek a bábok használata iránt.

Hirdetés

A Jurassic World előző két része ugyan minden tőle telhetőt elkövetett annak érdekében, hogy valahogyan felnőjön az eredeti trilógiában látható, még javarészt praktikus megoldásokkal életre keltett dinoszauruszok valódiságához, azonban sok rajongónak kellett szomorúan beismernie, hiába a CGI technológia elképesztő fejlődése, az animált őshüllők mégsem tudják ugyanazt a hatást kiváltani, mint ahogy azt mechanikus társaik tették akkoriban.

Hirdetés

Az éppen a Jurassic World-trilógia harmadik részét rendező Colin Trevorrow a minap a Comic-Con@Home egyik panelbeszélgetésén szóba hozta, miszerint senkinek nem kell aggódnia a praktikus effektek mennyisége miatt a Jurassic World: Világuralomban. Elmondása szerint ugyanis ezúttal az előző két filmben látható praktikus megoldások sokszorosával dolgoztak, ami annak fényében tényleg biztató lehet, hogy a rebootolt franchise-hoz eddig mindösszesen körülbelül öt darab ilyen készült. Trevorrow emellett hozzátette, hogy a komputeranimációnak hála végre eljutottak arra a pontra, ahol nem igazán fogjuk tudni megmondani a különbséget a dinoszauruszok praktikus és CGI részei közt. 

Az elmúlt hónapok során rájöttem, hogy végre elérkeztünk oda, ahol a bábok digitális kiegészítései végre képesek tökéletesen illeszkedni mind mintázatukban, mind pedig élethűségükben ahhoz, amit látunk az animatronikus megoldásoknál. 

A Trevorrow által említett technológiának egyébként már a The Mandalorian első évadában is jó hasznát vették az alkotók, ahol nem egy jelenet során nem az elképesztően drága Bébi Yoda bábut, hanem annak szinte tűpontos CGI megfelelőjét tették végül a kamera elé.

A Jurassic World: Világuralom 2021. június 11-én mutatkozik be a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.