Hirdetés

Danny Elfman beszélt az Igazság Ligája zenéjéről

|

Régi ismerősök térnek vissza a zenében is.

Hirdetés

Még júniusban robbant a hír - nem sokkal Zack Snyder sajnálatos távozása után - hogy az előző két részen közreműködő Junkie XL helyét a zeneszerzői poszton a képregényfilmek veteránja, Danny Elfman veszi át, aki Tim Burton két Batmanjének, Sam Raimi első két Pókemberének, valamint a Darkmannek, Ang Lee Hulkjának, Warren Beaty Dick Tracy-jének, valamint Guillermo del Toro Helbboy II: Az Aranyhadseregének és a 90'-es évek The Flash sorozatának a főcímének szerezte a dallamait igen hosszú pályafutása során. A rajongók egyből sejteni vélték, hogy a DC hőseihez 25 év után visszatérő szerző ismerős dallamokat is hoz magával és ez a jelek szerint így is lesz, de nem feltétlenül csak azok, amikre gondolnánk.

Hirdetés

Az Oscar jelölt zeneszerző a Billboardnak nyilatkozott és ennek kapcsán (egyeseknek esetleg spoileres infók közepette) beszélt a zenei témákról.

Akad benne pár rajongói pillanat. Felhasználtam a Wonder Woman téma egy részét, amelyet Hans Zimmer szerzett a Batman Superman ellenhez, viszont volt két perc, ahol azt mondtam: "Ezt csináljuk John Williams Superman témájával!" És ez számomra maga a megtestesült álom volt, mivel most van egy megcsavart dallam, amit egy nagyon sötét módon használtam fel, egy nagyon sötét pillanathoz. Ezt néhány rajongó biztosan észre fogja venni. Néhány pedig nem. Egy olyan pillanat lesz, amikor nem tudjuk pontosan, hogy [Superman - a szerk.] kinek az oldalán is áll.

Ez abból a szempontból mindenképpen érdekes kijelentés Elfmantől, hogy Superman klasszikus témája az egyik - ha nem a - llegoptimistább szuperhőstéma a filmtörténelemben. Ha van valaki, aki ezen valóban sötét módon tud csavarni, akkor az Tim Burton elengedhetetlen alkotótársa. A komponista a többiek zenei megfeleltetéséről is beszélt.

Rengeteg téma van, nem adhatsz csak egy nagyot mindenkinek. Ennél fogva létrehoztam egy-egy motívumot Flash, Aquaman és Cyborg számára is. Egyszerű dolgokat és ezt a DC tudomásul vette. Azt mondtam: "Ezeket talán soha többé nem használjátok fel, de megadok nektek minden szükséges összetevőt, ha építkezni szeretnétek." Vagy kezdenek ezzel valamit, vagy nem, de így állok minden munkámhoz. El kell fogadni, hogy ez egy mitológia kezdete, hogy mindez számít, ha kis szerencsével mindez megvalósul.

Emellett a szerző a Joss Whedonnal való újabb közös munkáról is elejtett pár szót, akivel a Bosszúállók: Ultron korán dolgozott együtt.

Ugyanúgy működött minden, mint amikor az Ultronon dolgoztunk. Ő értékeli a dallamokat és a kis témákat. Ő olyan, hogy "Ó, adj itt neki egy kis személyiséget!" Volt egy pillanat, amikor a Batmobil kilőtt valamit, mire ő: Ide nyomass valami Batmanes őrültséget! Valami igazán Batmaneset!" Amikor a Batman-témát használom, csak kis dallamokat használok belőlük, nem az egészet és volt olyan, amikor azt mondta: "Nem. Ide a teljes kell!"

Arról persze egyelőre nem szól a fáma, hogy Elfman esetleg a régi Batman-témáját is újrahasznosította, vagy újat alkotott (Hans Zimmer nem volt rá hajlandó), de az megnyugtatónak tűnik, hogy nem maradunk témák híján és az utóbbi időben inkább kisérletezgető szerző egy kicsit ismét visszatért ahhoz a világhoz, amelyben igazán otthonosan mozog, ráadásul temérdek motívummal. Az Igazság Ligája november 16.-ától lesz látható a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.