Hirdetés

Denis Villeneuve szívesen megrendezné a Bond 25-öt

|

Nagy valószínűséggel most senkinek sem lenne az ellenére.

Hirdetés

Most, hogy a mozikban a Szárnyas fejvadász 2049, a kritikák pedig az egekig magasztalják (a bevételi része más kérdés) Denis Villeneuve hivatalosan is sztárrendezővé avanzsált. A napokban az 50. életévét betöltő francia-kanadai direktor az Oscar-jelölt Felperzselt föld után sikeresen hopponált át Hollywoodba, ahol szintén minőségi, fajsúlyos filmekkel rukkol elő a 2013-as Fogságban óta, mint például a kevésbé (el)ismert Ellenség, a Sicario, az Érkezés, vagy most a Szárnyas fejvadász 2049. Villeneuve most már gyakorlatilag majdnem mindenre rábolinthat, amihez kedve támad, és az már köztudott, hogy a Dűne újráját ő fogja rendezni, de nem mondana nemet a 007-es következő kalandjára sem.

Hirdetés

A James Bond-filmeknek és komolyan vehetőségüknek néhány tényező egyébként is jót tett: egyrészt Daniel Craig személye, aki orosz dokkmunkás arcberendezkedése ellenére a közönség nagyrészével is elfogadtatta magát, továbbá a kritikusokkal is (a Casino Royale-ért még BAFTA-díjra is jelölték), a történetek és ezzel együtt a tétek is összementek, földközelibbek lettek - ez hívta például életre a Kingsmant is - valamint a producerek ráálltak a szakmailag elismert, hovatovább magasan jegyzett rendezőkre. A sort Marc Forster nyitotta, viszont tapasztalatlansága, valamint a film befejezetlen forgatókönyve és a produceri nyomás végül teljesen ránehezedett A Quantum csendjére. Őt viszont követte az Oscar-díjas Sam Mendes, aki a Skyfall-al kritikailag és anyagilag is a mennybe menesztette a szériát, hogy ezt egy kicsit beárnyékolja a Spectre - A fantom visszatérrel. Azóta pedig tart a direktor casting, amit megnehezített Craig csiki-csukija, amire nem rég végre pontot tett, valamint a Sony-nál lejárt jogok és az azok körüli licitháború a stúdiók részéről.

A rendező keresés egyik visszatérő neve Villeneuve volt, miután a sokáig áhított Christopher Nolannel a producerek nem tudtak megegyezni. Craig maga is megemlítette, hogy a búcsújául szolgáló 25. kaland élén legszívesebben a francia-kanadai rendezőt látná és Villeneuve-nek se lenne ellenére a dolog. Villeneuve a Time Out magazinnak adott interjújában kitáncolni látszott az erre irányuló kérdés elől:

Nem beszélhetek róla, de annyit elmondhatok, hogy egy Bond-film megrendezése nagy-nagy megtiszteltetés lenne számomra.

A "nem beszélhetek róla" része alapján vélhetően tényleg folynak, avagy folytak tárgyalások vele ennek kapcsán. Viszont a rendező zsúfolt naptára talán nem engedné, hiszen a Bond 25 jelenleg 2019-re van betervezve és a Dűnét is vélhetően addigra tudná csak összehozni, a kettő projekt pedig valószínűleg ütné egymást.

Mindenesetre a kőkemény bosszúfilmek ígért Bondkalandhoz kifejezetten illene a rendező stílusa, habár a Dűne mellett azóta a Sony nagyszabású Kleopátra-filmjével is szóba hozták, vagyis vélhetően választani készül majd a 3 projekt közül. Szerintetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.