Hirdetés

A Disney igazgatója elmondta, hogy valójában miért vették meg a Foxot

|

Bob Iger nyilatkozott az évtized egyik legnagyobb üzletéről, aminek a Disney+-hoz van köze.

Hirdetés

71 milliárd dollár. Ennyit fizetett ki egészen pontosan a Disney azért, hogy a Fox is a keze alá kerüljön, így nem csak az X-Men vagy a Deadpool jogai kerültek vissza az egeres céghez, hanem olyanok is, mint az idén 30 éves Simpson család vagy a National Geographic. Sokan azzal a megállapítással kapcsolták össze ezt az üzletet, hogy végre a Marvel Studios megkapta a fentebb emlegetett filmes jogokat és kedvükre építhetik bele a saját univerzumokba, viszont a cég igazgatója, Bob Iger a CNBC-nek adott legutóbbi interjújában azt nyilatkozta, hogy sokkal többről van szó.

 

Hirdetés

Elmondása szerint ennek a döntésnek a legtöbb köze az idén novemberben elstartoló streaming szolgáltatójához, a Disney+-hoz van, ez volt a leginkább mérvadó ebben az ügyben. Azzal, hogy saját havidíjas csatornát alapítanak, sokkal nagyobb arányban készíthetnek tartalmakat, melyek főleg a Disney+-on lesznek majd láthatóak - és fognak is. Már most rengeteg olyan projektet rebesgetnek, amiket konkrétan a streaming miatt csinálnak meg, hiszen csak és kizárólag az új filmes lehetőségek miatt elálltak volna mindettől, így viszont feltölthetik a kínálatot még több népszerű tartalommal. Iger bővebben így nyilatkozott erről:

"Biztosan nem mentünk volna ebbe bele, ha nem ez lebegett volna a szemünk előtt. Hiszen akkor úgy tekintettünk volna erre az üzletre, hogy »oh, egy rakás TV csatornát veszünk csak meg. Megint csak a mozik vásznaira készítenénk tartalmat«. (…) Mire realizálódott bennünk ez az irány, tudtuk, hogy nagyon sok ajtó megnyílhat előttünk, amik más megvilágításba helyezhetnek dolgokat. Például mit jelenthet nekünk a National Geographic?"

A Disney+ csatorna most novemberben fog elstartolni Amerikában, de később hozzánk is megérkezik. Havi 7 dollárt kell majd kicsengetni érte, az éves előfizetés esetében pedig 70 dollár lesz a végösszeg. Ez persze még változhat, simán benne van a pakliban, hogy nálunk akár a kétszeresét fogják majd kérni, de ez még kiderül. Ti előfizettek majd rá?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.