Hirdetés

Éleződik a streaming verseny - itt a Disney+ kínálata

|

A Netflix, az Amazon Prime és az HBO GO is felköthetik a gatyájukat...

Hirdetés

A napokban Bob Iger, a Disney vezérigazgatója újabb részleteket fedett fel a közelgő streaming platformjukról, a Disney+-ról.  A szolgáltatás idén először az Amerikai Egyesült Államokban, jövőre pedig már itthon, kicsiny hazánkban is elérhető lesz.

Hol? Mikor? Mennyi az annyi?

A Disney+ 2019. november 12-én startol el Amerikában. A terjeszkedést 2020 első felében Nyugat-Európába és Ázsiába tervezik Miki egérék, míg Közép- és Kelet-Európába (azaz hozzánk) 2020 végén/2021 elején várhatjuk a startot.

A szolgáltatás 6.99 dollárba (~2000 Ft-ba a cikk írásakor) havi, és 69.99 dollárba fog fájni éves előfizetéssel - utóbbival tehát 2 hónap árát spórolhatjuk meg. Összehasonlításképp, a Netflix árai jelenleg 8.99$ és 15.99$ között mozognak, különböző előfizetési csomagok formájában. Bob Iger nyíltan kijelentette, hogy céljuk a Disney+ áraival direkt a Netflix alá lőni.

A Disney+ Androidon és iOS-en egyaránt elérhető lesz, valamint PlayStation 4 támogatást is kapunk hozzá. Mindezt pedig teljesen reklámmentesen. És még valami: minden tartalom letölthető is lesz, hogy később akár offline, internet kapcsolat nélkül is nézhessük őket.

Hirdetés

Jó, de mit kapunk a pénzünkért?

Végtelen, a Disney brandjeihez tartozó tartalmat, régit és vadonatújat egyaránt. Alább összeszedtük számotokra az új, saját gyártású sorozatokat és filmeket, melyek kizárólag itt lesznek elérhetőek:

Új show-k: Star Wars

- A mandalóriai (The Mandalorian) - Rögtön az induláskor elérhető lesz az első élőszereplős Star Wars sorozat, melynek showrunnere Jon Favreau (Vasember 1-2, A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály). A főszereplő Pedro Pascal (Kingsman 2, Trónok Harca, Narcos), aki Jango- és Boba Fett nyomdokaiba lép magányos banditaként a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése előtt.

- Cassian Andor előzménysorozat - Később (várhatóan a platform második évében) érkezik a Zsivány Egyes egyik főszereplőjének, a Diego Luna által megformált Cassian Andor kémes sorozata.

- A klónok háborúja - A 2013-ban elkaszált Clone Wars animációs sorozatot is folytatják, amely a Klónok támadása és a Sith-ek bosszúja között játszódik.

Új show-k: Marvel

- Mi lenne, ha? - Egy olyan animációs antológiasorozat, mely bemutatja a Marvel Filmes Univerzum legfontosabb eseményeit, némileg kifacsarva. A What If? képregények mintájára épülő tv show első részében végigkövethetjük, ahogy Steve Rogers helyett Peggy Carter lép be a szuperkatona programba... Steve-nek pedig egy speciális páncélzatot épít Howard Stark, hogy helytálljon a csatamezőn. Az eredeti színészek visszatérnek, hogy kölcsönadhassák hangjukat a szereplőknek. A széria a Disney+ első évében várható.

- A Sólyom és a Tél Katonája - Anthony Mackie és Sebastian Stan önálló minisorozatot kapnak, ahol fullra járathatják a Polgárháborúban, valamint az elmúlt évek során az összes közös interjújukon megcsillogtatott "buddy" kémiájukat. A széria a Disney+ első évében várható.

- Loki - Tom Hiddleston is visszatér a csínytevés isteneként saját minisorozatában. A széria a Disney+ második évében várható.

- VandaVízió - Ne lőjetek, az eredeti cím is WandaVision. A Skarlát Boszorkány és Vízió főszereplésével készülő sorozat (melynek titulusát őszintén reméljük, hogy addigra megváltoztatják...) is a streaming második évében várható, Elizabeth Olsen és Paul Bettany főszereplésével.

- (Sólyomszem) - Egyelőre őt még zárójelbe rakjuk, ugyanis a Variety értesüléseit egyelőre nem erősítették meg hivatalosan. A történet szerint a visszatérő Jeremy Renner kiképezné az új Sólyomszemet, Kate Bishopot. Akinek a szerepére, hahó Disney, csak egy tipp: Hailee Steinfeld. 

Pixar

- Szörnyek munkában (Monsters at Work) - A Szörny Rt. és a Szörny Egyetem folytatásaként új animációs sorozatban tér vissza Sully és Mike, valamint hangjukkal az őket életre keltő Billy Crystal és John Goodman is.

És persze számtalan egyéb új filmmel és sorozattal is találkozhatunk majd, a teljesség igénye nélkül: Noelle (élőszereplős film, melyben Anna Kendrick a Mikulás lányát alakítja, aki a Grincs helyett nem a karácsonyt, hanem a szívemet lopja el), Suzie és Tekergő (élőszereplős/CGI adaptációja az eredeti mesének, rögtön induláskor elérhető lesz), Phineas és Ferb (animációs film), Kszi, Simon (élőszereplős sorozat, erről részletesen Pavlics Tamás kollégánk fog értekezni, hiszen imádja az ötletet és erre a sorra is rábólintott, hogy írásba kerülhet), High School Musical (a korábbi Disney Channeles sorozat rebootja).

Ezen felül pedig számtalan dokumentumfilm és persze National Geographic tartalom is bejelentésre került.

A végére pedig: a Simpson-család eddigi összes, 30 (!!!) évada is elérhető lesz, rögtön induláskor.

És mi helyzet a régebbi tartalmakkal?

Természetesen a Disney brandjeihez tartozó korábbi filmek és sorozatok jó része is elérhető lesz. Induláskor például kapásból kézhez kapjuk az összes eddigi Star Wars filmet. A Marvel Kapitány és a Bosszúállók:Végjáték is már itt lesz csak elérhető - ráadásul a Netflix-szel 2019 végén lejár a szerződése a Disney-nek, szóval a Marvel filmeket azonnal átveszik Igerék.

Az idén debütáló Az oroszlánykirály, Aladdin, Dumbó, Jégvarázs 2 és Demóna 2 is itt fog először debütálni a mozis pályafutásuk után.

No meg persze a létező összes Disney és Pixar meséből is tudunk majd csemegézni - ha nem haragszotok, nem kezdem el részletezni a listát.

És a konkurencia mit szól ehhez?

A Disney 60%-át tulajdonolja a Hulunak is, ahová korábban már bejelentettek 4+1 Marvel animációs sorozatot (a Kevin Smith-féle agymenés, élén a Howard, a kacsával különösen várós). A Disney+ kimondottan családbarát tartalmait egyensúlyozva ide várhatók a felnőttesebb tartalmak, melyeket várhatóan a frissen megszerzett Fox-os IP-kkel próbálnak feltölteni. 

Ahogy írtam, a Netflix-szel kötött disztribúciós szerződés még év végéig aktuális, viszont a korábbi Marvel/Netflix sorozatok helyzete ennél egy fokkal érdekesebb, legyen szó jogokról és a háttérben csak sejthető Disney-Netflix konfliktusról a show-k helyzetét illetően.

Egyelőre nem tisztázott, hogy feltűnik-e majd Fenegyerek, Megtorló és a többiek a Disney+-on és ha igen, akkor mikor. De mérget nem vennék rá: speciel nem feltétlenül aggatnám se Mattre, se Frankre, se Jessicára a családbarát jelzőt. Ráadásul az új Marvel sorozatokat a filmes közeg szereplői fogják készíteni, akik nem igazán jönnek ki a Marvel Television fejeseivel - nem véletlenül vált ki a Marvel Studios 2015-ben a Marvel Entertainment és Ike Perlmutter irányítása alól. A fentiek alapján kezeljük az Oltalmazók költözködését alaposan a helyén. Persze bármi megtörténhet, de legkorábban csak 2020 után, a Netflix-nél található jogok miatt.

Mit gondoltok, lesz mit nézni? Előfizetnétek a Disney+-ra így látatlanban, ha megérkezik Magyarországra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.