Hirdetés

Meglennének Doctor Strange ellenfelei a folytatásra?

|

Valamint a sztorit illetően is kezd körvonalazódni a második rész.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy 2016-ban sikerrel debütált mind a kasszáknál, min a kritikusoknál a Marvel Moziverzum varázslója (bocsánat: titkos tanok mestere), a folytatással nem igazán kapkodnak. Ez persze érthető, hiszen az idén érkező Bosszúállók: Végtelen Háború, valamint a jövőre debütáló folytatása alaposan átfogja rendezni az erőviszonyokat a Marvel terepasztalán. És afelől kétségünk sem volt, hogy a jó doktorra a későbbiekben is számíthatunk, azonban hogyan, milyen formában, kikkel szemben az már más kérdés. Ezekre kaptak most a rajongók válaszokat.

Hirdetés

C. Robert Cargill, aki a filmet rendező Scott Derricksonnal írta a film forgatókönyvét Austinban, Texasban vett részt egy közönségtalálkozón, ahol a rajongók kérdezhettek tőle és ebben megerősítette azt a  régóta terjengő pletykát mely szerint

Nightmare lesz a főellenség. 

A figura 1963-ban debütált a Strange Tales 110. számában és egy démon, akik (mily meglepő) az Álmok Dimenziójában uralkodik és megvan az a képessége, hogy energiát szívjon el az emberek tudatalattijából, miközben azok alszanak. Azonban joggal merül fel a kérdés, hogy mi lesz az előző részben az ősmágusból és Strange-ből egyaránt kiábrándult Mordo-val, akit Chiwetel Ejiofor alakított. 

A Marvel mozik hármasában járnak. És ezeken kívül is dolgoznak még filmeken. Jobb Marvel-filmekben több gonosztevő is szerepel. Én és Scott még nem fektettük le az alapokat, de úgy érzem, hogy Nightmare-hez lesz köze. Mordo Báró olyasvalaki, aki megvan győződve arról, hogy a természet törvényeinek a védelmezője, amivel kezdeni akarunk valamit. 

Ejiofor is már a kezdetekben pont azért érdeklődött a szerep után, mert érdekesnek találta a karakter felvázolt útját. Cargill így vélekedett: 

Akik valaha is olvasták a képregényeket, azok tisztában vannak vele, hogy Mordo egy rendkívül sajátos karakterívvel rendelkezik és erről rengeteget beszélgettünk Chiwetellel, amikor az első filmet forgattuk. Részben ez volt az oka annak, hogy Chiwetel elakarta játszani Mordót, mivel egy végleges karakterként zárul és ez a zárlat lenyűgöző a maga nemében. Biztos vagyok benne, hogy akármit is tervezünk, a Marvel tervei úgy haladnak majd a vég felé, hogy Mordo több legyen, mint egy üres papírmasé gonosz és lényegében elérjük Loki vagányságát. Legalábbis ez a cél.

Persze azt azért tegyük hozzá, hogy Loki sikeréhez szükségeltetett Tom Hiddleston sármja is, no meg a csínytevés istenének a kiszámíthatatlansága, ami mostanra eléggé kiszámíthatóvá is vált, amit persze a Thor: Ragnarökben rendre le is csaptak, viszont célkitűzésnek abszolút megfelelő. Azt is tegyük hozzá, hogy egyelőre hivatalos megerősítés továbbra sincs a második részt illetően, mint ahogy Scott Derricksont és Cargillt sem kérték még fel a folytatásra, viszont 677 millió okuk van arra, hogy ezt megtegyék, ugyanis dollárban ennyit keresett az első rész világszerte. A közönség azonban vevő volt a Marvel egyik legfurább kalandjára és Cargill szerint a folytatásban ezt csak fokozni szeretnék: 

Ez a lényeg! Ha elkészítjük az újabb részt, annak még inkább furának kell lennie. Ez az egyetlen módja annak, hogy készítsünk még egyet, ha furábbra vesszük a figurát.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.