Hirdetés

Az Az rendezője készítheti el a Drakula előzményt

|

Újabb klasszikus műhöz nyúlhat hozzá a Stephen King Az című könyvét feldolgozó Andy Muschietti, ugyanis ő felelhet azért, hogy előzményt kapjon Bram Stoker kultikus vérszívója.

Hirdetés

Nem csak a Sherlock széria két atyja, Mark Gatiss és Steven Moffat nyúlnak hozzá Drakula legendájához és készítenek belőle terveik szerint sorozatot a BBC-re, hanem a mozikban is találkozhatunk majd Bram Stoker 1897-ben megalkotott horrorikonjával. 

Hirdetés

A Paramount Pictures ugyanis megszerezte a Drakula előzményének jogait, amelyből a Deadline szerint az az Andy Muschietti faraghat filmet, akit éppen most dicsérnek agyon új rendezése, az Az miatt, de előző horrorját, a Mamát is imádták. Állítólag ez az első előzményfilm, amelyet a Stoker műveinek jogait felügyelő Bram Stoker Estate engedélyezett. A forgatókönyvet nem kisebb duó dolgozta ki, mint Bram dédunokája, Dacre Stoker és a horroríró J.D. Barker, míg produceri fronton Barbara Muschietti és Roy Lee támogatják a projektet. A sztori 1868-ban játszódik és az írót, Bram Stokert állítja a középpontba, aki 21 évesen találkozik a gonosszal, mely Drakula történetét inspirálja.

Az Az sikere miatt Muschietti nagyon felkapott lett most Hollywoodban, hiszen már tervezik Pennywise visszatérését, valamint elvállalta a Shadow of the Colossus fantasy-t is, így kérdéses, hogy a produceri poszt mellett lenne-e ideje a rendezői feladatokra is, de a következő hónapokban úgyis kiderül majd. (A fenti kép csak illusztráció.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.