Hirdetés

Dumbledore nem lesz meleg a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteiben

|

Legalábbis nyíltan nem.

Hirdetés

Amióta kiderült, hogy a fiatal Albus Dumbledore is a részét képezi a Legendás állatok-szériának, sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor ezúttal "karakterhűen", avagy nyíltan melegként ábrázolják-e a figurát. Igaz, hogy nyíltan sohasem lett mindez kimondva, a könyvekben is csak utalás szintjén van jelen, de ezt bő 10 éve maga J.K. Rowling erősítette meg a Royal Albert Hallban egy a Harry Potter és a Halál Ereklyéi kapcsán tartott felolvasó esten, aminek hatására a tömeg üdvrivalgásban tört ki, és utólag meg is jegyezte, ha tisztában van ezzel a reakcióval, egyértelműen beleírja a könyvekbe. Sokan pont ezért kezdtek el reménykedni ebben a Legendás állatok-franchise kapcsán, aminek maga Rowling írja a forgatókönyvét, de ez a jelek szerint nem a Grindelwald bűntetteiben fog bekövetkezni.

Hirdetés

Az Entertainment Weekly kérdezett rá Dumbledore-t illetően magánál a rendezőnél, David Yates-nél és ő kijelentette.

Nyíltan nem lesz. De úgy hiszem, hogy ezzel maguk a rajongók is tisztában vannak. Fiatalon rendkívül erőteljes kapcsolatuk volt Grindelwalddal. Beleszerettek egymás ötleteibe, eszméibe és egymásba is. 

Vagyis ez a továbbiakban sem azt jelenti, hogy a figura ne lenne meleg - hiszen ezt maga Yates sem tagadja - hanem vélhetően nincsen hangsúlyos szerepe a történet szempontjából. Még. Mint az köztudott, Rowling teljes egészében megalkotta Dumbledore háttér történetét és (erre szintén történt utalás a könyvekben) pont a Grindelwald iránt érzett érzelmei vakították el, hogy kicsoda is a sötét varázsló valójában, és a nagy párbajtól is éppen ezért ódzkodott jó ideig, amelyre a Legendás állatok 5 részesre tervezett szériája elviekben ki fog futni. Ezek szerint a későbbiekben még hangsúlyos lehet a két mágus karakterrajzának szempontjából éppúgy, mint a történetből, így azok a kritikák már most nem állnak meg, amelyek az efféle szériáknál felszokták ütni a fejüket, ha a téma szóba kerül, miszerint csak akkor szerepeltessenek meleg szereplőt, ha a történetre van hatással. Emellett pedig maga Rowling is aktív támogatója az LMBTQI jogoknak és nem egyszer pont varázslatos világán keresztül fejezte ki empátiáját feléjük, vagyis az, hogy a téma felbukkanjon akár Dumbledore-on, akár más karakteren keresztül, csupán idő kérdése. 

Mindenesetre most sem a történetre, sem a karakterekre nem lesz kihatással ez az apró (de nem annyira elhanyagolható) tényező, arról nem is beszélve, hogy hiába mindennaposak mára a sorozatok világában a meleg karakterek, filmen ezt még nem nagyon merik meglépni továbbra sem, lévén számos országban tiltják bárminemű ábrázolását, ami pedig pénzkieséssel járhat a stúdió részéről. Ha nem is a legjobb példa (elvégre 1 milliárd dollár fölött termelt világszerte) a tavalyi A szépség és a szörnyeteg, amelyben LeFou karaktere miatt robbant fel a fél internet, majd előre kezdett szankciózásba Oroszország, aztán amikor kiderült, hogy inkább csak humorforrásként jelenik mindez meg, mégis engedték bemutatni a filmet... igaz, 16-os korhatár karikával.

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei november 16-án rajtol el a mozikban, a főszerepben Eddie Redmaynnel, Katherine Waterstonnal, Alison Sudollal, Dan Foglerrel és Ezra Millerrel, míg Dumbledore-t Jude Law, Grindelwaldot pedig Johnny Depp kelti majd életre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.