Hirdetés

A Szépség és a szörnyetegben debütál a Disney első meleg karaktere

|

Elmondható, hogy a Disney most egy nagy lépést tett előre.

Hirdetés

A Disney gyakran megkapja azt a vádat, hogy filmjei ábrázolásmódja idejétmúlt, és mentesek az olyan témáktól, amelyek akár politikai, akár társadalmi vitát generálnának. A meséinek ez természetesen nem is célja, és maga a vád sem teljesen állja meg a helyét, hiszen filmjeikben a sokszínűség, az egymás, vagy a másság elfogadása visszatérő téma (gondoljunk csak a friss Oscar-díjas Zootropolisra), de az kétségtelen, hogy történeteiben kizárólag heteroszexuális kapcsolatokat lehet látni, miközben a világ egy részén (mondjuk ki: a nyugati, piacképesebb felén) a társadalomban is rengeteg változás állt be ezen a téren (szivárványcsaládok, házassági egyenlőség). Erre kíván most reagálni a bemutatás előtt álló A Szépség és a Szörnyeteggel, amely a stúdió első meleg karakterét vonultatja fel.

Hirdetés

Ez a karakter nem lesz más, mint a Josh Gad által életre keltett LeFou, Gaston (Luke Evans) sidekickje. Ha nagyon akarjuk, egyébként már az eredeti rajzfilmbe is beleláthatunk ilyesmit és valójában a Disney már a Zootropolisban is tett gesztust az azonos nemű párok felé (Judy Hopsz szomszédai képében), de ez kétségtelenül nagy lépés, amiről a rendező, Bill Condon (Kinsey, Dreamgirls, Alkonyat: Hajnalhasadás) nyilatkozott az Attitude nevű meleg magazinnak.

LeFou egyik nap olyan akar lenni, mint Gaston, a másik nap pedig megakarja csókolni Gastont. Teljesen össze van zavarodva. Olyasvalaki, aki most szembesül az érzéseivel. És Joshnak valami nagyon ízléseset sikerült kihoznia belőle a végére, amit viszont nem szeretnék elárulni.

Ez pedig hatalmas dolog még akkor is, ha nagy valószínűséggel nem fog semmilyen csók sem elcsattanni, legfeljebb jelzésértékű lesz az egész, nem kevés komédiával megspékelve. A Holdfény - katasztrofálisan megkapott - Oscarja a bizonyíték rá, hogy Hollywoodban most nagy változás állt be az LMBTQ téma ábrázolása tekintetében, mivel a stúdiók eddig a bevételeket féltve nem merték hangsúlyosan szerepeltetni ezt a kisebbséget, miközben a turisztika már évekkel ezelőtt rájött, hogy hatalmas pénz van bennük és a napi sorozatokban is állandóan jelen vannak már évek óta. Erre példa, hogy az Alien: Covenant legénységében is szerepel meleg pár és J.J. Abrams is korábban kijelentette, hogy a Star Wars már réges-rég (egy messzi-messzi galaxisban) megérett arra, hogy meleg karaktereket szerepeltessen (a fő esélyes jelenleg Poe Dameron), ha már Az ébredő Erő protagonistái egy lány és egy fekete srác.

Hogy - az egyébként nyíltan meleg - Condon nem a levegőbe beszélt, azt Gad twitter bejegyzése is bizonyítja, miután egy rajongója rákérdezett. Hovatovább a stábot erősíti még a meleg ikon, Sir Ian McKellen, valamint a többé-kevésbé szintén önmagát felvállaló Luke Evans is, aki pont a Gad által alakított LeFou szerelme tárgyát, Gastont alakítja. Mindenesetre A Szépség és a Szörnyeteg már így is garantáltan kasszasiker lesz, ha e mellé pedig még releváns is tud maradni, akkor nem csak leendő hercegek és hercegnők számára lesz meghatározó filmélmény. A Szépség és a Szörnyeteg főszerepében Emma Watson és Dan Stevens lesz látható, és március 23.-án kerül a hazai mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.