Hirdetés

Továbbra is szépen teljesít a Dunkirk a pénztáraknál

|

Újabb mérföldkövet ért el Christopher Nolan háborús filmje.

Hirdetés

Már több, mint egy hónapja vetítik a mozik korunk egyik legfelkapottabb rendezőjének, Christopher Nolannek legújabb filmjét, a Dunkirket, mely ezúttal a második világháború egy eddig még nem (vagy csak nagyon keveset) látott eseményébe kalauzolt el minket egy rendkívül intenzív és maradandó kalandra, melyre a közönség még hetek után is kiváncsi.

Hirdetés

A Box Office legutóbbi frissítése szerint ugyanis a második világháborús dráma átlépte a 400 millió dolláros bevételt világszinten (pontosan 412 milliónál tart). A film még mindig nagyon jól tejel a tengerentúlon is, hiszen már a 6. hetében jár a film, de még így is sikerült megcsípnie a 6. helyet a heti ranglistán, 3,9 millió dollárral gyarapítva az amerikai bevételeket, ami így már 172,4 millió dollárra rúg.

A Dunkirk a hírek szerint 100 millió dollárból készült el, ami meglehetősen drága büdzsét jelent egy teljesen új címnek, ám az eddigi bevételek alapján bebizonyosodott, hogy a Warner jó lóra tett. És nem csak ennek örülhetnek a stúdiónál, hiszen a kritikusok is nagyon szeretik a filmet: jelenleg 93 százalékon áll az összesített kritikák alapján (az átlagos pontszáma pedig 8,7) a RottenTomatoes oldalán, és az év egyik legjobb filmjének mondják már most, így könnyen lehet, hogy néhány Oscar-jelölés is becsúszhat majd neki, köztük a Legjobb Film kategóriában is.

Nolan tehát bebizonyította, hogy Batman, bonyolult álmok vagy épp sci-fi köntös nélkül is be tudja vonzani a tömegeket, és tud maradandót alkotni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.