Hirdetés

Dunkirk - meglepően rövid lesz a film

|

Lehullt a lepel a Dunkirk játékidejéről, mely rövidebb lesz, mint ahogyan azt gondoltuk volna.

Hirdetés

Szép lassan közeledünk Christopher Nolan legújabb filmjének, az igaz történeten alapuló, 2. világháborús Dunkirk premierjéhez, melynek hosszúságáról most lehullott a lepel. A THR értesülései szerint a film mindössze 1 óra és 47 perces lesz stáblistával együtt, így tehát a film Nolan legrövidebb alkotása lesz első rendezése, az 1998-as A Csapda óta.

Hirdetés

Mihez tartást végett álljon itt a lista a rendező eddigi filmjeinek hosszúságáról:

A csapda - 70 perc

Memento - 113 perc

Álmatlanság - 118 perc

A tökéletes trükk - 130 perc

Batman: Kezdődik - 140 perc

Eredet - 148 perc

A sötét lovag - 152 perc

A sötét lovag: Felemelkedés - 165 perc

Csillagok között - 169 perc

Dunkirk - 106 perc

Vagyis a film 6 perccel lesz rövidebb, mint a Memento, és 1 órával, mint legutóbbi filmje, a Csillagok között. De hogy ez baj lenne? Egyáltalán nem, hiszen Nolan több interjúban is elárulta, hogy egy feszes tempójú történetet álmodott meg, és mivel a 2 órát sem éri el a film, úgy tűnik nem hazudott a rendező.

Nolan a filmet teljes egészében 65 mm-es IMAX és 65mm-es nagyformátumú kamerákkal forgatta le, melyben segítségére volt az a Hoyte van Hoytema, aki már a Csillagok között operatőre is volt, így a látványra valószínűleg most sem lesz panasz. Csak győzzük kivárni a maradék pár hetet. A Dunkirk 2017. július 21-én nyit a mozikban, főszerepben pedig Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy, James D'Arcy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Jack Lowden, Barry Keoghan, Tom Glynn-Carney és Harry Styles.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.