Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Dwayne Johnsonról

|

Ezúttal A Szikla életének néztünk egy kicsit jobban után, és szedtünk össze tíz olyan érdekességet, amit talán nem hallottatok még a színészről.

Hirdetés

Volt már Skorpiókirály és Herkules, izomagy és pancser rendőr, G.I. Joe és exfegyenc, beépült DEA-ügynök, helikopterpilóta, baromkodott Kevin Harttal, és még Torettóék is befogadták a családba. A korábbi pankrátorcsászár, a tavalyi év legjobban fizetett színésze, Dwayne/The Rock/Johnson életét vettük most egy kicsit jobban górcső alá, és szedtünk össze tíz olyan tényt róla, amit talán nem mindenki hallott. 

Hirdetés

Különleges a származása

Azok számára, akik nem tudnák: Johnson félig afroamerikai félig pedig Szamoán. Elsőre persze ez nem tűnik semmi extrának, de mint kiderült, az Egyesült Államok lakosságának kevesebb, mint 0,1%-a vallhatja csak magát ebbe a kategóriába népszámláláskor. Ez a 324 millió lakosú országban mindössze 324 ezer embert jelent. A hollywoodi színészek közül pedig egyedül csak Johnson tartozik ebbe.

Tagja volt az egyetemi focicsapatnak

Méghozzá a Miami Egyetemen, akikkel sikerült megnyernie a nemzeti bajnokságot is. "Magasan képzett kölyök volt. Rendkívül gyors és tehetséges volt. Mindig keményen edzett és emellett alázat is szorult belé. Egyszerűen mindenki kedvelte" - mondta róla a védekezővonal edzője az ESPN-nek.

A sport mellett egyébként elvégezte a kriminológia és a pszichológia szakot is.

A pankráció a vérében van

Nem véletlen, hogy Johnson egy időben pankrátorként is tevékenykedett, hiszen nem ő volt az első a családban, aki megfordult ebben a sportágban. Anyai ágon a nagyapja a híres Peter "High Chief" Maivia volt, míg édesanyja egy pankrátorhoz, Rocky Johnsonhoz ment feleségül. Emiatt rengeteg hype is volt a "kis" Johnson körül karrierje elején, azonban megállta a helyét, és sikeresen túl is szárnyalta elődeit. Ezen kívül néhány unokatestvére és nagybátyja is pankrátor.

Az 'Azok a 70-es évek' című sorozatban debütált színészként

Azzal talán a legtöbben tisztában lehetnek, hogy A Szikla a Skorpiókirályként debütált a mozivásznakon, azt azonban kevesen tudhatják, hogy nem ez volt az első szerepe Hollywoodban. 1999-ben ugyanis feltűnt az Azok a 70-es évek című sorozat egyik epizódjában, méghozzá Rocky Johnson szerepében. Igen, jól olvastátok: első alakításaként saját apját kellett megformálnia.

Egy időben teljesen le volt égve

Miután 1995-ben véget ért focis karrierje a Calgary Stampeders-nél, Johnsonnak nem igazán állt jól a szénája. Nem hogy kocsija, de még pénze is csak alig volt: "Elővettem a pénztárcámat, és csak egy 5 dolláros, egy 1 dolláros és némi apró volt nálam. Igen, minden, amim volt akkor, az az a 7 dollár volt, amit magamnál találtam. Ennél én jóval többet akartam" - nyilatkozta egyszer a színész. És hogy ez miért érdekes? Saját produkciós cégét erről az emlékéről nevezte el Seven Bucks-nak.

Ő kapta eddig a legnagyobb fizetést, mint debütáló főszereplő

Amikor Dwayne Johnson megszerezte a Skorpiókirály szerepét A múmia visszatér című filmben, még valószínűleg nem sejtette, hogy milyen jól is fog ezzel járni. Kezdetben csak egy kis szerepet szántak neki a készítők, azonban a közönségnek annyira megtetszett a karakter és a színész filmbéli jelenetei, hogy egy év múlva el is készülhetett A Skorpiókirály spin-off film. Ezért a főszerepért pedig Johnson egy 5,5 millió dolláros csekket kapott. Persze ez a jelenlegi fizetéséhez képest elenyésző összeg, viszont ezzel a fizetéssel A Szikla egy Guinness világrekordot is tart, hiszen sem előtte, sem azóta nem kapott még színész ekkora fizetést első főszerepért.

Indulhat a következő elnökválasztáson

Mint tudjuk, nem ő lenne az első színész, aki politikusi pályára tévedne.  Amikor megkérdezték tőle, hogy elképzelte-e valaha, hogy ő az Egyesült Államok Elnöke, azt válaszolta:

"Jelenleg a szórakoztatás, a filmipar a legjobb módja annak, hogy befolyásolhassam a világot. Egy nap azonban, és ez a nap el fog jönni, hatással lehetek a világra a politikán keresztül is. A jó hír az, hogy amerikai vagyok, ezért simán lehetek. az elnök." 

Azóta kiderült, a színész tényleg komolyan gondolhatja a 2020-as elnökválasztáson az indulást.

Szerepelt a Star Trek-ben

A Star Trek rajongók talán emlékezhetnek is rá: Johnson feltűnt a Star Trek: Voyager sorozatban, méghozzá a 'Tsunkatse' című epizódban. A színész egy Pendari bajnokot alakított:

Van egy zongorája, ami Benjamin Frankliné volt

Gondolnátok, hogy A Szikla nagy műgyűjtő is? Mi sem, de mint kiderült, ez nála együtt jár az ingatlanok felhalmozásával. Míg a fő rezidenciája Floridában található, addig egy farmja is van Virginiában, amit pár éve vett, és ahol lovakat is tart. Amikor pedig megvásárolta ezt az ingatlant, egy zongora is járt hozzá, melyről kiderült, hogy Benjamin Franklin tulajdona volt.

 

Egy szelfi-világrekord is fűződik a nevéhez

A mindig barátságos Dwayne a Törésvonal londoni premierjén gondolt egy nagyot, és az ott összegyűlt rajongókkal egy szelfi maratonba kezdett. A 3 perc leforgása alatt 105 képet sikerült készítenie, amivel rögtön Guinness-rekorder lett.

Ez lett volna hát a tíz érdekesség, amit összeszedtünk Dwayne Johnsonról, akit most a Baywatch-ban láthatunk a mozikban, de még érkezik idén decemberben az újragondolt Jumanji film is, amiben szintén főbb szerepben tűnik fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.