Hirdetés

Egyre kevesebb az esély a Robert Eggers-féle Nosferatu remake-re

|

A rendező ugyanakkor elárulta, kivel szeretne mindenképp együtt dolgozni, ha mégis megvalósulna a projekt.

Hirdetés

Először még 2016-ban, közvetlenül A boszorkány után merült fel, hogy Robert Eggers remake-et készítene a némafilm korszak egyik legendás horrorfilmjéből, a Nosferatuból. Ezután öt évig nem is nagyon lehetett hallani semmit a projekt kapcsán, majd tavaly Anya Taylor-Joy kotyogta el, hogy már 2022-ben elkezdhetik forgatni a remake-et.

Hirdetés

Nos, Eggers most alaposan lehűtötte a kedélyeket. Napjaink egyik legkülönlegesebb direktora az IndieWire vendége volt, aminek apropóját Az északi közelgő premierje adta, de természetesen a Nosferatu-projekt is szóba került, ami lelombozó választ eredményezett.

"Hát haver, nem tudom. Már kétszer esett szét a projekt. … olyan pletykák keringtek, hogy Harry Styles lett volna a filmben. Szeretném tisztázni, hogy ő Hutter, és nem Nosferatu lett volna. Nagyon keményen próbálkoztam idáig… Aztán mindig eltűnődök, hogy vajon nem F.W. Murnau (az eredeti Nosferatu rendezője) szelleme mondja-e azt nekem, hogy figyelj, állj le."

A Nosferatu 100 éve, 1922-ben került a mozikba, és amennyire mérföldkőnek számít most a horror zsánerében, olyan kevésen múlt, hogy egyáltalán megtekinthető legyen még napjainkban. Ugyanis Stoker örökösei beperelték a készítőket, és a bíróság végül nekik adott igazat, úgyhogy a kópiákat meg kellett semmisíteni. Azonban néhány példány szerencsére megúszta a boszorkányégetést, és a többi immáron filmtörténelem.

Eggers azonban még nem mondott le teljesen a projektről. A Slashfilm munkatársának árulta el egy álomcastingját, amennyiben végre tényleg zöld utat kapna a remake.

"A Nosferatu egy hihetetlen fontos film és történet számomra… ha a Nosferatu végül elkészül, ajánlom, hogy Willem (Dafoe) benne legyen, mert imádok vele dolgozni."

Egyik szemünk sír, a másik nevet: egy új Nosferatu Dafoe-val és Eggersszel minden horrorfilm rajongó vágyálma lenne. És pont emiatt fájó belegondolni, hogy ez valószínűleg csupán egy fantasztikus gondolatkísérlet marad.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.