Hirdetés

Nosferatu-feldolgozást készít A világítótorony és A boszorkány rendezője

|

Anya Taylor-Joy is szerepelni fog benne, a színésznőnek ez lesz a második együttműködése a rendezővel.

Hirdetés

Robert Eggers egyelőre még a The Northman utómunkálatain szorgoskodik, ám közben már fél szemét lehetséges következő projektjén, a Nosferatu egy újabb feldolgozásán tartja. Ebben a filmben most nagyon úgy tűnik, hogy szerepet kap felfedezettje, Anya Taylor-Joy is, amit a The Los Angeles Times-szal készített interjúból tudhattunk meg. 

Hirdetés

Maga a projekt már régi álma a rendezőnek, már A boszorkány című filmje után szerette volna megcsinálni, ám valahogy nem sikerült összejönnie és helyette A világítótornyot rendezte meg, majd azt követően a The Northman-t. Most azonban úgy tűnik, hogy csak megvalósíthatja régi álmát. Hogy mennyire lesz hű feldolgozás, az egy remek kérdés, a rendező eddigi filmjei alapján kételkedek abban, hogy modern korba helyezné a sztorit, sokkal nagyobb esély van arra, hogy fekete-fehérben forgatja le - ezzel is behódolva a klasszikus, Murnau által rendezett Nosferatu emlékének. 

Maga a történet egyébként a Bram Stoker által írt Drakula című könyv és sztori feldolgozása, amelyben a neveket megváltoztatták. Ez a jogutódoknak nagyon nem tetszett, így Stoker örökösei megtettek mindent, hogy a kópiákat megsemmisítsék. Az 1922-ben bemutatott film azonban így is az expresszionista filmgyártás egyik mérföldköve lett, Murnau alkotását a mai napig tanítják filmes iskolákban, úgyhogy a célt nem igazán érték el. A Nosferatu történetét később, 1979-ben nem más, mint Werner Herzog is feldolgozta Klaus Kinskivel a főszerepben, 2000-ben pedig az alapul szolgáló film forgatását mesélték újra. Ez volt A vámpír árnyéka, amelyben John Malkovich és Willem Dafoe is szerepet kapott. 

Anya Taylor-Joy-t legközelebb Edgar Wright Utolsó éjszaka a Sohóban című filmjében láthatjuk, de azon kívül van még egy-két cím a tarsolyában: többek között a Furiosában is láthatjuk majd címszerepben, ami egy Mad Max-spinoff lesz George Miller rendezésében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.