Hirdetés

Ekkor ér végleg véget a Trónok harca

|

Az HBO hivatalosan is bejelentette, amit egy ideje már sejteni lehetett.

Hirdetés

A Television Critics Association mai sajtókörútján az HBO új programigazgatója, Casey Bloys hivatalosan megerősítette, hogy minden idők egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sorozata, a Trónok harca című fantasy dráma a nyolcadik évaddal véget ér. 

Hirdetés

Kétség sem fér hozzá, hogy erre határozottan számítani lehetett. A hatodik évad utolsó epizódjában mindenki elfoglalta végső helyét Westeros óriási sakktábláján, így már nem sok választ el bennünket a Vastrónért zajló utolsó ütközettől, majd a Másokkal való leszámolástól. A Trónok harcát ismerve biztosan tartogatnak számunkra óriási meglepetéseket és csavarokat, amit az is alátámasztani látszik, hogy jövőre már csak stílusosan hét epizóddal szolgálnak a hetedik évad esetében. Casey Bloys persze nem erről beszélt, hanem az azt követő nyolcadik évadról árulta el, hogy ott minden véget ér.  

Igen, úgy hiszem, hogy egy nagyon konkrét tervük van azzal kapcsolatban, hány évadot szeretnének csinálni. Ha rávehetném őket még többre, akkor 10 szezont mondanék, de inkább rájuk bízzuk, döntsék el, hogy mi a legjobb a sorozat számára. 

Ezt már több korábbi pletyka is alátámasztotta, ám ez az első alkalom, hogy valaki közvetlenül az HBO-tól a sorozat végjátékáról beszélt. Ami a nyolcadik évadot illeti, míg a sorozat alkotópárosa - David Benioff és D.B. Weiss - a közelmúltban elárulták, hogy terveik szerint hat epizódot foglal majd magába, Bloys szerint még ezzel kapcsolatban nem döntöttek konkrétan. A Trónok harca véget értével arról is szó volt már, hogy talán kaphatunk néhány spin-off sorozatot, amiről szintén szót ejtett a programigazgató:

Már beszéltünk róla. Ez olyan valami, amit nem elleznek, de természetesen kell értelmét látni kreatív szempontból. Nem vagyok biztos benne, hogy Benioff és Weiss tényleg beérné ennyivel, amikor még csak most kezdték a hetedik évad munkálatait. Ezek elég intenzív munkálatok, a forgatás is kezdetét veszi hamarosan. Én nyitott vagyok rá. A srácok sem ellenezték, de nincsenek konkrét terveink jelen pillanatban. 

A készítők nem hazudtak azzal kapcsolatban, hogy egy kerek egész történetet szeretnének elmesélni, aminek van kezdete, közepe és vége. Szerencsére nincs itt még a búcsú ideje, hiszen jelenleg csak a hetedik szezonra várunk, de arra egészen jövő nyárig kell. Ti mit gondoltok? Örültök, amiért felesleges időhúzások nélkül tisztességes lezárást kap a sorozat, vagy azért mégiscsak néznétek még egy kicsit tovább? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.