Hirdetés

Eladóvá váltak A Gyűrűk Ura és A hobbit világának jogai

|

Ki csap majd le a végtelen lehetőségre, amit Középfölde rejt?

Hirdetés

Rendesen felpörögnek az események Középföldével kapcsolatban. Nem elég, hogy hónapokon belül sorozat formájában visszatérünk A Gyűrűk Ura világába, de hamarosan új tulajdonosa lehet a világ talán leghíresebb fantasy világának. A Variety ugyanis robbantotta a hírt, hogy A Gyűrűk Ura, A hobbit valamint további Tolkien szerzemények filmes, videójátékos és minden egyéb jogai eladásra kerülnek. 

Hirdetés

A Tolkien-tulajdonok eddigi birtokosa, a Saul Zaentz Co. az ACF Investment Bankot bízta meg az eladási folyamat lebonyolításával, amely ezen a héten bontakozhat ki, miközben a bankárok körbejárják a lehetséges hollywoodi vevőket. A Tolkien-tulajdonok a legutóbbi becslések szerint legalább 2 milliárd dollárt tesznek ki, vagyis ennyit mindenképpen ki kell majd fizetnie a vevőnek.

Az eladás mostanra történő időzítése azonban nem lehet véletlen. Az Amazon ugyanis idén szeptember 2-án mutatja be minden idők legdrágább költségvetésű projektjét, A Gyűrűk Ura-sorozatot, melynek már alcíme is van A hatalom gyűrűi néven. Éppen ezért jelenleg az Amazon tűnik a legnagyobb esélyesnek a versenyzők közül, akinek sikerülhet megszerezni a jogokat, vagy legalább azoknak egy részét.

A másik befutó a Warner Bros. stúdió lehet, akik a New Line Cinema (A Gyűrűk Ura-trilógia mögött álló stúdió) révén szintén rendelkeznek valamennyi megfilmesítési jogokkal. Ők ráadásul tavaly bejelentették, hogy a New Line-nal és a Warner Bros. Animationnel közösen anime-mozifilmet készítenek The War of the Rohirrim címen. Ugyanakkor a hírek szerint a filmjogok legnagyobb része visszakerültek a Saul Zaentz Co.-hoz tavaly, részben azért, mert a Warner Bros. nem dolgozott aktívan új A Gyűrűk Urához kapcsolódó projekten.

A Saul Zaentz Co. birtokába tartozik így jelenleg minden, A Gyűrűk Ura és A hobbithoz kapcsolódó film, videojáték, merchandise termék, rendezvény és vidámpark értékesítésének a jogai. Ezen felül korlátozott beleszólása van a dolgokba olyan esetben, ha a Tolkien-hagyaték úgy dönt, hogy filmet vagy más tartalmat készítene Tolkien 1973-as halála után kiadott két nagyobb műve, A szilmarilok és a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről alapján.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.