Hirdetés

Elhalasztották a Fekete Özvegy premierjét is

|

A koronavírus okozta szükségállapot fényében végül a Marvel is úgy döntött, hogy jobb, ha törlik legújabb képregényfilmjüket.

Hirdetés

Több tavaszi film premierjét is jelentősen arrébb tolták a hollywoodi filmstúdiók az elmúlt időszakban, és most szép lassan azok is kezdenek kihátrálni, akik eddig kivárásra játszottak. Nem csupán Magyarországon, hanem az üzleti szempontból igen fontosnak számító Egyesült Államokban is bezárnak a mozik, amely között az egyik legnagyobb hálózatot jelentő AMC 6-12 hetes leállással tervez. Ennek megfelelően kénytelen volt további lépéseket hozni a Disney, és a Mulan csúsztatása után a Fekete Özvegy premierjét is levették a naptárról.

Hirdetés

A Scarlett Johannson főszereplésével május 1-re tervezett Marvel-film mellett a The Personal History of David Copperfield és a Nő az ablakban filmek bemutatója is bizonytalan időpontra lett halasztva. Azt már most elkönyvelhetjük, hogy pénzügyileg ritka gyenge év elé néz a filmipar, és csupán találgatni tudjuk, hogy mely filmek lesznek képesek profitot termelni az év második felében, amikor összesűrűsödhetnek a premierek.

Ez azonban csupán az egyik lehetőség. A karanténidőszak hosszának függvényében elképzelhető, hogy egyre több stúdió fog a digitális bemutató mellett dönteni. Erre máris hozhatjuk a Universal példáját, akik A láthatatlan emberrel az élen több olyan filmjüket is elérhetővé teszik az interneten, amelyeknek normál esetben még a mozikban lenne a helye. A Disney ugyancsak hajlik ebbe az irányba (Disney+) és például a Star Wars: Skywalker kora, valamint a Jégvarázs 2. is hamarabb vált digitálisan beszerezhetővé, mint eredetileg tervben volt.

A Marvel filmek és sorozatok, mint a Fekete Özvegy, kissé egyedi helyzetben vannak, hiszen jobbára egymásra épülő alkotásokról van szó, amelyeknél nem feltétlenül van lehetőség a sorrend felcserélésére. Az Özvegy talán kivétel lehet ez alól, hiszen eleve az MFU múltjában játszódik, de könnyen lehet, hogy a benne látottak valamilyen kihatással lesznek az augusztusra tervezett és stílusában nagyon hasonló Sólyom és a Tél Katonája sorozatra. Ezen a ponton azonban mégsem gondolnánk, hogy egy alsó hangon 100 millió dolláros filmet streamingre küldene a Disney, sokkal valószínűbbnek tartjuk, hogy az egész MFU bemutatódátumai csúszhatnak, ha tisztes távolságot szeretnének tartani a szuperhősös tartalmak között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.