Hirdetés

Élete legnagyobb bukásaként emlegeti A múmiát Alex Kurtzman

|

A rendezőnek kellett volna megnyitnia a kaput a Sötét Univerzum előtt, ám csúnya kudarcba fulladt a dolog.

Hirdetés

Ma már egyenesen megmosolyogtató a Universal 2010-es évek közepén belengetett víziója, miszerint a régi stúdiószörnyek köré építi meg saját filmes univerzumát. Az alapkő lett volna a 2017-es A múmia, amitől mi sem voltunk elájulva, de ami fontosabb, a nézők sem. Így a katasztrofális visszajelzések és a csúnya pénzügyi teljesítmény után a Universal gyorsan fogta magát, és leállította az univerzum további építését.

Hirdetés

Öt évvel később Alex Kurtzman direktor és Jenny Lumet forgatókönyvíró a Bingeworthy Podcast vendégei voltak, ahol végre megosztották őszinte érzéseiket és gondolataikat a megbukott 2017-es A múmiáról. Előbb Lumet nyilatkozta a következőket:

"Annyira értékesnek találtam. Előtte sosem írtam egy nagyon-nagyon nagy filmet, és szerintem fontos tudni, hogyan kell minden részletre odafigyelni. Úgyhogy ezt megtanultam. Örökké hálás leszek az élményért. Ez egy nagypályás filmgyártás volt. Nem hiszem, hogy itt lehetnék most anélkül az élmény nélkül."

Kurtzman már nem volt rest kicsit kritikusabb hangnemet megütni a filmmel kapcsolatban.

"Afelé hajlok, hogy a sikereidből semmit, a kudarcaidból viszont mindent megtanulsz. Ez pedig (A múmia) valószínűleg életem legnagyobb kudarca volt, mind emberileg, mind szakmailag. Körülbelül egy milliónyi dolgot megbántam már, de közben olyan sok ajándékot is adott, melyek leírhatatlanul gyönyörűek. Amíg ez el nem készült, nem váltam igazán rendezővé, és az sem azért történt, mert jó rendezéssel bírt a film, hanem azért, mert pont nem bírt azzal. Amennyire brutális volt, sok szempontból, és amennyi séf volt ebben a konyhában, nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy elkövessem ezeket a hibákat, mert ezek egy keményebb emberré építettek újjá engem, és egy tisztább víziójú filmessé is. Ez volt az igazi ajándék, melyekért mindig hálás vagyok, mert most már tisztán látom, amikor rossz előérzésem van, és már nem hallgatok róluk. Történetesen nem folytatom a munkát, ha így érzek. Ez már nem érné meg nekem. A hála eme szintjére pedig addig nem jutsz el, amíg át nem esel egy ehhez hasonló élményen."

Bár A múmia fogadtatása egy életre elriaszthatta volna a két szakmabelit a filmes pályától, ehelyett mindketten tanultak a történtekből, és sokkal nagyobb rálátásuk lett a saját életükre és munkájukra. Kurtzman 2017 óta rendezett egy Star Trek: Discovery epizódot, illetve a jelenleg is futó The Man Who Fell To Earth című sorozat több részét is ő jegyezte. Egyelőre egy újabb nagyjátékfilmhez nem köteleződött el, de a fenti nyilatkozat alapján rajta nem fog múlni.

Nektek tetszett annak idején a Tom Cruise-féle A múmia?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.