Hirdetés

Elhunyt Sir Ian Holm

|

Rengeteg felejthetetlen szerepe után a színész 88 éves korában halt meg.

Hirdetés

"Nem mondom, hogy ne sírjatok, mert nem minden könny keserű" - írta maga J.R.R. Tolkien, de ez a mostani mégis az lesz. Egy igazán szomorú hír érkezett, miszerint Sir Ian Holm, akit a legtöbben A Gyűrűk Ura-trilógia mindenki által szeretett Zsákos Bilbójaként ismert, elhunyt. A 88 éves színészlegenda már régóta Parkinson-kórral küszködött, halálát ennek szövődményei okozták.

Hirdetés

Ian Holm filmes pályafutása számos halhatatlan klasszikust takar, mint karrierjének beindítója, az 1979-es Alien - A nyolcadik utas: a halál. Ridley Scott horrorja után (amiben Ash-t, az androidot játszotta) a Legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díjára is jelölték a Tűzszekerekben látott alakításáért. Mielőtt még berobbant volna a 2001-es A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségével, együtt dolgozott még Terry Giliammel (Brazil), Luc Bessonnal (Az ötödik elem), David Cronenberggel (A meztelen ebéd), Woody Allennel (Egy másik asszony), de még Franco Zeffirellivel (Hamlet) és Martin Scorsese-vel (Aviátor) is.

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.