Hirdetés

Előzetest kapott a Scary Stories to Tell in the Dark

|

Guillermo del Toro visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért: a gusztustalan, de rettentő kreatív szörnyfilmekhez.

Hirdetés

Már egy ideje ment a találgatás, hogy mihez fog kezdeni Guillermo del Toro, miután 2017-ben kifosztotta az Akadémiát A víz érintésével, mire egy felettébb furcsa és megannyi kérdést felvető filmcím jelent meg a neve alatt: Scary Stories to Tell in the Dark. Az azonos című, Alvin Schwartz által írt könyvsorozatról felteszem, csak kevesen hallottak idehaza, viszont azt is meg merem kockáztatni, hogy az idén nyáron érkező film után ez változni fog. Egyrészt amiatt, mert del Toro csak kevésszer lőtt eddig mellé (valaki emlékszik még a Mimicre?), így az ő neve garancia a jó filmre, még akkor is, ha jelen esetben nem rendezőként tevékenykedik.

Hirdetés

Viszont egy rossz szavunk nem lehet André Øvredal direktorra, hiszen a kissé felejtős, de rendkívül kreatív és eredeti A trollvadász után egy igazi, hamisíthatatlan horrort rendezett 2016-ban A boncolás címmel (aki még nem látta, feltétlenül adjon neki egy esélyt). Emiatt gondolhatjuk azt, hogy jó film lesz majd ez a Scary Stories, még annak ellenére is, hogy az első előzetes nem annyira meggyőző. Felvonultatja a szokásos kliséket, de ennél többet nem árul el, amit érthetünk úgy, hogy csak ennyi lesz a moziban, vagy hogy a jobb jeleneteket nem akarták megmutatni. Mi az utóbbira szavazunk.


A történet szerint egy Mill Valley nevű kisvárosban járunk, ahol nincs túlzottan jó híre a Bellows családnak; már generációk óta tapasztalható egy kissebfajta megvetés és távolságtartás az irányukba, hiszen különféle horrorisztikus történetek keringtek/keringenek a tagokról. Viszont Sarah, egy teljesen átlagos tinédzser egy nap olyan titkokat fedez fel a családja múltjával kapcsolatban, amiket nem lett volna szabad felfedezni, így elszabadul minden, ami egy jó horrorhoz kell: csoszogó szörnyek, pikkelyes teremtmények, lebegő fehér ruhás, sikoltozó női szellemek, szőrös, mozgó pattanások és persze egy olyan könyv, amit nem olvasnak, hanem a könyv olvassa az embert (nem vicc).

A Scary Stories to Tell in the Dark idén augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, hazánkban azonban valószínűleg csak jóval később, november 28-án számíthatunk rá. 


 
Titeket meggyőzött az előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.