Hirdetés

Ennyit keresnek a legnagyobb sztárok 2019-ben

|

Kiderült, hogy mely színészek és színésznők bankszámlája duzzad meg leginkább idén. Van, aki kisebb filmeket is vígan elfinanszírozna a gázsijából.

Hirdetés

A filmipar változása a színészek fizetésére is érdekesen hat ki, így mielőtt felsorolnánk, hogy kik járnak idén a legjobban Hollywoodban érdemes kontextusba helyezni a listán található számokat. Teljesen új helyzetet alakított ki például a Netflix, ahol "pénz nem számít" alapon rendesen megtömik a legnagyobb sztárok zsebeit. Ryan Reynolds 27 millió $-t kap a streaming szolgáltatótól, de Denzel Washingtonnak a 30 milliót is megadták volna, ha nem húzza más projekt felé a szíve.

Hirdetés

Első ránézésre ezek az összegek bőven túllicitálnak azon, amit a tradicionális hollywoodi stúdiók hajlandóak fizetni a színészekért. Will Smith és Martin Lawrence valaha simán hazavittek 20 milliót, azonban mára jóval kevesebbet is elfogadtak annak érdekében, hogy elkészülhessen a Bad Boys for Life. A 90-es évek közepén Tom Cruise sem pillantott 20 millió $ alatti csekkekre, most viszont "csupán" 12-14 millióért csinálja a Top Gun folytatását.

Hosszútávon nézve azonban jó oka van annak, hogy a Netflix nagyságrendekkel többet fizet ki egy-egy szerepért, mint más stúdiók. A streaming óriás filmjeiért senki sem fizet a kasszánál, a felhasználók a szolgáltatásért fizetnek, amibe több ezer film és sorozat beletartozik, így a színészek elesnek a bevételi jutaléktól. Ez a jutalék viszont nagyon is jelen van a mozikba szánt stúdiófilmeknél. Meglehet, hogy Lupita Nyong'o még a szokásos gázsijának is a töredékéért vállalta el a Mi-t, viszont a bevételekből származó részesedés bőségesen kompenzálja kockázatvállalását.

A színészek fizetésének csökkenésében egy másik faktor is közrejátszik. Míg 1-2 évtizeddel ezelőtt elmondható volt, hogy maguk a sztárok adták el a filmeket, addig manapság inkább a franchise-ok jelentik a tuti befektetést. Nem azt mondjuk, hogy ne maradtak volna olyan húzónevek az iparban, akik szinte garantálják a magas nézőszámot, de kétségkívül lecsökkent a számuk. Maroknyian maradtak olyanok, mint Dwayne "The Rock" Johnson, aki futószalagon szállítja az akciófilmeket, amelyek darabjáért rendszerint 20 millió környékén vihet haza. Robert Downey Jr. szintén abba a kategóriába esik, akiért boldogan fizetnek vagyonokat a stúdiók, de felhozhatom akár Gal Gadotot is, akinek az értéke 10 millió $-ra szökött fel az elmúlt években, ami nem mindennapos színésznők esetében. Az alábbi listát tehát ezen információk fényében ízlelgessétek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.