Hirdetés

Ezeket nézzük a következő években: Star Wars

|

Nem volt kérdés, hogy a Disney Investor Day-re a Lucasfilm is bejelentések egész sorozatával készül.

Hirdetés

A Disney nagyon komolyan be szeretné betonozni magát az elkövetezendő években is, amit bizonyítandó a csütörtök késő este megrendezett befektetői értekezleten egy rakás készülőfélben levő projektről rántották le a leplet mind a Marvel, a Pixar és természetesen a Lucasfilm részéről is. Mivel előbbiekről már egy helyre gyűjtöttük az összes fontosabb bejelentést, nem maradt más hátra, mint kitekinteni a messzi-messzi galaxis meglehetősen impozáns felhozatalára a közeljövőből.

Hirdetés

A The Mandalorian második évada legalább akkora, ha nem még nagyobb sikert arat a stúdió Disney+ névre keresztelt streaming-szolgáltatásán, mint az első. Az évad egyik hatalmas meglepetése Ahsoka Tano visszatérése volt, és most már az is nyilvánvaló, hogy igen erős belépője egy backdoor pilot volt a saját sorozatához, amit a befektetői konferencián jelentettek be hivatalosan. A szériában természetesen nem más, mint Rosario Dawson fogja újfent megformálni A klónok háborújában és a Lázadókban animációs formában megismert hősnőt, és a történet a rettegett Thrawn utáni vadászatról szól majd, így az sem elképzelhetetlen, hogy ebben látjuk majd viszont a Lázadók főhősét, Ezra Bridgert is.

Az Ahsoka-sorozat mellett egy másik The Mandalorian-spinoffról is lerántották a leplet, ami a Rangers of the New Republic címet kapta, és alapvetően ennyi az összes információ, amit megerősítettek a szériával kapcsolatban. Ha már spinoffként hivatkoznak rá, gyaníthatóan Din Djarin bajtársára, a Gina Carano által alakított Cara Dune-re fog koncentrálni. Emellett az is kiderült, hogy a The Mandalorian harmadik évada 2021 karácsonyán debütál a Disney+-on, ahol az Ahsoka és a Rangers of the New Republic is futni fog - természetesen mindkét sorozat munkálatait is Jon Favreau és Dave Filoni felügyelik kivitelező producerként.

Azt már régebb óta tudni, hogy a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetből ismerős Cassian Andor is megkapja a maga önálló szériáját, melynek címszerepére természetesen Diego Luna tér majd vissza, és ami 2022-ben érkezik majd a Disney+-ra Andor címen. A rendezvényen megérkezett az első ízelítő hozzá, és a főbb szereposztásról is lehullott a lepel: Luna mellett feltűnik majd Stellan Skarsgård, Adria Arjona, Fiona Shaw, Denise Gough, Kyle Soller, és Genevieve O'Reilly is. Bár a cselekményt illetően egyelőre keveset tudni, időben azért el tudjuk már helyezni a szériát, ugyanis kereken öt évvel játszódik majd a Zsivány Egyes eseményei előtt.

A következő Star Wars-széria a januártól forgó Obi-Wan Kenobi-sorozat lesz, és talán ehhez kapcsolódik a legizgalmasabb bejelentés is, ami Kathleen Kennedy szájából elhangzott az este folyamán. Ez pedig nem más, minthogy a címszereplőt megformáló Ewan McGregor mellett Hayden Christensen is visszatér a sorozatban, akit legutóbb az előzménytrilógiát záró, 2005-ös A Sith-ek bosszújában láthattunk a Mustafaron sínylődni a tragikus sorsú Anakin Skywalker szerepében. Christensen természetesen a Sith sötét nagyurát, Darth Vadert fogja eljátszani az Obi-Wan Kenobiban, amelynek cselekménye tíz évvel a mustafari összecsapás után veszi fel a fonalat, és az ígéretek szerint ismét szembekerül egymással a két karakter - hogy ez a kánon tekintetében mennyire lehetséges, azt inkább ne firtassuk most. Remélhetőleg azért klónháborús visszaemlékezésekkel is telepakolják majd a szériát, hogy mester és tanítványa ismét vállvetve harcolhasson a képernyőkön.

Még a nyáron jelentették be, hogy újabb Star Wars animációs sorozat készül Star Wars: The Bad Batch címen, főszerepben A klónok háborújában bemutatkozott elitalakulattal. A "The Bad Batch" becenéven futó csapat egy speciálisan génkezelt, ehhez mérten pedig kellően balhés társaság: nem átlagos klónok, mindegyikük egyedi képességekkel és jellemvonásokkal lett felruházva, akik elképesztő kreativitással vetik bele magukat az összecsapásokba. A konferencián az első előzeteséről is lerántották a leplet, és gyönyörű! Aki szerette A klónok háborúját, valószínűleg tűkön ülve várja, hogyan folytatódik a történet a 66-os parancs utáni időszakban, amelyről még mindig bőven van mit elmesélni.

Nem csupán élőszereplős és animációs sorozatokat jelentett be a Lucasfilm, hanem közelgő mozifilmeket is. Ismét megerősítést nyert a Taika Waititi irányításával készülő produkció, amiről azonban nem sokat fedtek fel azon kívül, hogy valami igazán egyedi lesz a Star Wars világában. Ami ezzel szemben tényleg bombaként robbant, hogy a Wonder Woman és a Wonder Woman 1984 rendezőnője Star Wars-filmet rendez, méghozzá Rogue Squadron címmel. A film a Legendák szeretett vadászpilóta osztagáról, a Luke Skywalker által alapított Zsivány Osztagról fog szólni, amely fontos szerepet játszott a galaktikus háborúban. Patty Jenkins egy szívmelengetőbb videóban leplezte le tervét, melyben arról beszélt, hogy vadászrepülő-pilóta édesapja révén mindig is vonzotta a száguldás, akinek halála után eldöntötte, egyszer megrendezi a lehető legjobb filmet, ami pilótákról szól. Hát most megragadta a tökéletes alkalmat! A Rogue Squadron lesz tehát a következő Star Wars-film, 2023 karácsonyán érkezik meg a mozikba.

A stúdió végre hírt adott Leslye Headland (Végtelen matrjoska) titokzatos élőszereplős sorozatáról, ami egy eddig ismeretlen érában, a Köztársaság Fénykora végnapjaiban fogja felvenni a fonalat The Acolyte címen. A műfaját tekintve misztikus thrillerként definiált széria a galaxis sötét titkaira és a felbukkanó sötét erőkre fókuszál, és amennyiben hihetünk a korábbi jelentéseknek, női főszereplővel és sok-sok harcművészettel operál majd.

Szintén beigazolódott az a pletyka, miszerint a galaxis legnagyobb zsiványa, Lando Calrissian is saját sorozatot kap, az elkészítését ráadásul a Kedves fehér emberekkel ismeretséget szerzett Justin Simien vállalta magára. Mivel a széria jelenleg még a fejlesztés korai szakaszában tart, egyelőre a címszereplőt alakító színészről sem mondtak semmit, de nem lennénk meglepve, ha történet két idősíkon futna majd, ezzel pedig egyszerre Donald Glover és Billy Dee Williams is lehetőséget kapna a visszatérésre.

Végül, de nem utolsósorban ki kell térnünk két további animációs projekt leleplezésére is. A Lucasfilm Animation és az Industrial Light & Magic közös együttműködésében készülő A Droid Story egy új hőst fog bemutatni, akinek útját a Star Wars világából már jól ismert páros, C-3PO és R2-D2 egyengeti majd. Nem lehet szavakba önteni, mennyivel érdekesebb a másik a bejelentés, a Visions, ami animációs rövidfilmek sorozata lesz, amelyben a legnagyszerűbb japán animestúdiók Star Wars-szal kapcsolatos vízióit ismerhetjük meg.

Nagyjából ezek lettek volna a fontosabb bejelentések, mi pedig igyekeztünk egy jó nagy csokorba összeszedni nektek őket. Most pedig adja magát a kérdés: írjátok meg a kommentek között, mit vártok a legjobban a fentiek közül!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.