Hirdetés

Ezeket nézzük a következő években: Disney/Pixar

|

A Disney Investor Day-en természetesen kiemelt szerepet kaptak a stúdió animációs művei is.

Hirdetés

Magyar idő szerint tegnap este lezajlott az idei Disney Investor Day, ahol a gigavállalat a saját streaming platformjára fókuszálva bejelentette az elkövetkezendő években megjelenő Disney alkotásokat. Nem is győztük követni a záporozó Star Wars és Marvel előzeteseket, ám azok sem maradtak ínyencségek nélkül, akik számára továbbra is a klasszikus mesefilmekkel és a modernebb animációs alkotásokkal jelent egyet a Disney neve. Mi pedig össze is szedtük Nektek a fontosabb címeket, és hogy mire számíthattok a közeljövőben.

Hirdetés

Nem kérdés, hogy az egyik legváratlanabb bejelentés a Toy Story-rajongók szívét melengethette meg igazán, hiszen az eseményen felfedték, hogy érkezik egy vadonatúj eredettörténet a franchise-on belül, méghozzá mindannyiunk kedvenc űrhajós figurájával, Buzz Lightyearrel a főszerepben.

Az önálló animációs filmben, nem meglepő módon, Buzz történetét és múltját ismerhetjük meg jobban, egész pontosan azt, hogyan is lett tesztpilótából azzá a Space Rangerré, akit már az 1995-ös Toy Story-ban is láthattunk. A címszereplőt immáron nem Tim Allen, hanem az Amerika Kapitányt is alakító Chris Evans fogja megszólaltatni. A Lightyear című egész estés animációs filmmel 2022. június 17-én mehetünk majd a végtelenbe, és tovább - méghozzá a mozikban.

A Pixar egyúttal a Lightyear mellett lerántotta a leplet másik készülő egész estés animációs filmjéről is (pedig még a Lelki ismereteket sem láttuk), a Turning Redről, ami egy szívmelengető felnövéstörténetet ígér. A szintúgy 2022-ben érkező film egy bohókás 13 éves kislányt, Mei Lee-t helyezi a középpontba, aki szeretne ugyan anyukája szorgalmas kislánya maradni, ám a tinédzserek kaotikus időszaka őt sem kerüli el. Olyan időszak ez, amikor minden megváltozik a kislányban és körülötte, ezen pedig az a tény sem segít, hogy Mei Lee egy különös betegségben szenved, aminek hatására egy óriási vörös pandává változik, valahányszor izgatott lesz - tehát majdnem mindig. 2022. márciusában kereshetjük majd a filmet a mozik műsorában.

A meglepetések azonban még csak most kezdődnek, hiszen két rövid ízelítőnek hála már azt is tudjuk, hogy Pán Péter története mellett az egyik örök érvényű klasszikus, Pinocchio meséje is újra elmondásra kerül, méghozzá élőszereplős formában. A Peter Pan & Wendy-vel Sohaországba repülhetünk vissza, méghozzá szintúgy élőszereplős formában, ahol a hírhedt Hook kapitányt Jude Law fogja alakítani. A hasonló formátumú Pinocchio-filmet a zseniális Robert Zemeckis fogja rendezni, a főszerepben pedig majd Tom Hankset láthatjuk. Mindkét film kihagyja a mozikat, és azonnal a Disney+ felületére érkeznek.

Polinéz vizekre evezünk, hiszen négy évvel a nagyra értékelt Moana, itthon Vaiana címmel ismert zenés kalandfilm bemutatása után úton van egy új animációs sorozat is, ami az Oscarra jelölt film gyönyörű világát fogja bővíteni a nézők számára. A nagyszabású szériában még mélyebbre fogunk merülni a maori nép szájhagyomány útján terjedő kultúrájában, a színes hagyományok mellett pedig a zene is újfent kiemelt fontosságú eleme lesz a történetnek. A sorozat várhatóan 2023-ban fog elstartolni a Disney+-on.

Nincs még vége a spinoff-sorozatok sorának, hiszen már azt is tudjuk, hogy a Verdák szerelmesei, vagy épp a gyönyörű, 2009-es Fel! animációs film rajongói is megkapják a maguk finomságát. A Lightyearhez hasonlóan ezeket az új projekteket is maga Pete Docter, a Pixar egyik kreatív fejese, egyben az érkező Lelki ismeretek rendezője tárta fel a nézők előtt. Először a Dug Days címre hallgató sorozatról rántotta le a leplet, ami szintén a Docter által rendezett Fel! szellemi folytatásának is megfeleltethető lesz: a 2021-re datált szériában az eredeti film cuki beszélő kutyusát, Dugot követhetjük majd, amint egy egészen különleges kalandba keveredik. A produkciót a Fel! társrendezője, Bob Peterson vezényeli, a szívmelengető történetet ígérő élményt pedig a Disney+-on keresheti majd a nagyközönség.

A Verdák gyorsiramú világába is vissza fogunk térni ám, méghozzá egy jelenleg még cím nélküli animációs sorozat keretei között, amiben egy földrészt átszelő országúti kalandban lesz részünk - természetesen Villám McQueennel és Matukával a főszerepben. A régiek visszatérése mellett új verdák bemutatására is számíthatunk a 2022 őszén, a Disney+-on debütáló szériában.

Egy harmadik, teljesen új Disney+-os címet is lelepleztek az eseményen, ami egyben a Pixar első hosszú formátumú, tehát epizódonként 20 perces szériája lesz. A Win or Lose című sorozatban egy középiskolai softball csapat életébe nézhetünk bele, méghozzá abba az egy hétbe, ami a bajnoki címet érő mérkőzésüket előzi meg. A sorozat különlegessége az lesz, hogy minden egyes epizód más-más karakter szemszögéből mutatja meg a történéseket, aminek köszönhetően valószínűleg remek képet fogunk kapni arról, mi is az az igazi csapatjáték. A Win or Lose 2023 őszén mutatkozik be a Disney+-on.

Lesz mit nézni a Disney+-on, ugyanis az eddigieket megfejelve egy Hős6os mellékági sorozat is érkezik, méghozzá Baymax: The Series címmel. Éppen csak, hogy elstartolt a nagy sikerű 2014-es film szériájának a harmadik szezonja, azzal a lendülettel be is jelentették a felfújható segéd doktor önálló sorozatát. Ez lesz a Walt Disney Animation Studios legelső animált szériája, a munkálatokért pedig maga a Hős6os Oscar-győztes rendezője, Don Hall lesz felelős. 2022 elejéig viszont még biztosan várnunk kell Baymax történetére.

Kimeríthetetlennek érződik a sorozatok kútja, hiszen a Zootropolist készítő csapat - amelyből szintén lesz animációs sorozat - bejelentette, hogy egy új projekten dolgoznak, ami a kolumbiai szettingű Encanto lesz. A zenés animációs film egy különleges család, a Madrigálok történetét meséli el, akik a hegyek között, egy varázslatos helyen, Encantóban élik mindennapjaikat. A család minden egyes tagja különleges adottságokkal bír, úgy mint a szuper erő vagy épp a gyógyítás képessége - minden tagja, kivéve a kis Mirabelt. Ám amikor a lány rádöbben, hogy hatalmas veszély fenyegeti a varázslatos helyet, családja utolsó reményeként kell, hogy megóvja mindazt, amit szeret. A film zenéit az a Lin-Manuel Miranda szerzi majd, aki a Hamilton musicalért vagy a Vaianáért hála már az Emmy-, Grammy és Tony-díjakat is bezsebelte. Az Encanto 2021 végén érkezik meg a mozikba.

A 2009-es animációs fantasy zenés film, A hercegnő és a béka is megkapja a maga folytatását a Tiana formájában, ami a Disney+-on tér vissza sorozatos köntösben. A történet 2023-ban folytatódik majd a streaming felületen. Továbbá az élőszereplős A kis hableány mozifilm szereposztására is fény derült: Ariel szerepében Halle Bailey-t láthatjuk majd, Sebastianként Daveed Diggset, Triton királyt egyenesen Javier Bardem formálja majd meg, de a tehetséges színészpalánta, Jacob Tremblay is feltűnik Flounder szerepében. Ursulát Melissa McCarthy, Eric Herceget Jonah Hauer-King alakítja majd, míg Scuttle sirályt Awkwafina szólaltatja meg.

Továbbá olyan bejelentések is röpködtek még, minthogy Amy Adams visszatér Giselle szerepében az immáron Disney+ exkluzív Bűbáj folytatására. A 2007-es romantikus vígjátékban a hercegnő hirtelen "kizuhant" rajzolt mesevilágából, és hirtelen az általunk ismert világ Manhattanjében találta magát. Emellett a korábban pletykált Percy Jackson és az olimposziak is kap egy újabb esélyt a bizonyításra, a nagy sikerű könyvsorozat ugyanis most nem a mozivásznon, hanem a Disney+-ra érkezik majd sorozatos formátumban. Az egészen furcsa 1993-as Hókusz pókusz is meg fogja kapni a maga folytatását, a salemi boszorkányok Adam Shankman rendezésében térnek majd vissza a mozikba. Az 1987-es családi vígjáték, a Három férfi és egy bébi modern köntösben kerül feldolgozásra, mégpedig Zac Efronnal a főszerepben - 2022-ben számíthatunk rá a Disney+-on.

A teljesség igénye nélkül még megemlítenénk, hogy az élőszereplős Az oroszlánkirály is előzményfilmmel fog kiegészülni a jövőben, az Éjszaka a múzeumban egy önálló animációs szériát fog kapni, az Egy ropi naplójához hasonlóan, de a Tucatjával olcsóbb újragondolását is elcsíphetitek majd 2022-ben a Disney streamingjén. Ó, A szépség és a szörnyetegből is készül egy élőszereplős előzményfilm egyébként, amiben LaFou-t és Gastont követhetjük majd. A régóta várt Raya és az utolsó sárkány pedig jövő március 5-én fog debütálni a Disney+-on.

Nos, nagyjából ezek lettek volna a fontosabb bejelentések, mi pedig igyekeztünk egy jó nagy csokorba összeszedni nektek őket. Elégedettek vagytok a Disney-Pixar bejelentéseivel? Mit vártok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.