Hirdetés

Flash az új Pókember a Flashpoint rendezői szerint

|

A rendezők összehasonlították a DC és a Marvel kultikus hősét.

Hirdetés

Vagy inkább a régi Pókember, hiszen Flash majd negyed századdal idősebb a lényegesen népszerűbb Hálószövőnél. Mindegy is, hiszen akárhogy vesszük, a két, fiatalosan bohém, ugyanakkor tragédiákkal sújtott hős közti párhuzam a legutóbbi Az Igazság Ligája kapcsán is egyértelművé vált a laikusok számára, hiszen mindkét esetben egy milliárdos playboy igazságosztó karolta fel őket, és a már-már hatalmas léptékű kalandokhoz, egókhoz képest az figuráik hétköznapibbak, jobban azonosulhatóak, kalandjaik hihetőbbek. 

Hirdetés

Persze a készülő Flashpoint esetében, mely a Skarlát Gyorshajtó egyik leghíresebb és leginkább nagyszabású történetét meséli el, igencsak nehéz hihetőségről beszélni, amikor van benne időutazás, sci-fi elemek, alternatív valóság, amelyben Bruce Wayne lesz az áldozat azon az ominózus estén és az apja válik Batmanné. A Pókember: Hazatérés szkriptjét is jegyző, valamint a Vakációt és az Éjszakai játékot is dirigáló Jonathan Golstein eképpen vélekedik a kérést illetően: 

Ugyanannyira hihető a szuperhősfilmekben, mint amennyire Peter Parker az a Marvel részéről.

Kétségtelen, hogyha azon nem akadunk, fel, hogy valaki egy pókcsípéstől ruhán keresztül képes a plafonhoz tapadni, megérezni a közelgő veszélyt és emberfeletti erőre szert tenni, akkor egy "mindössze" szupergyors szuperhősön, aki képes az időben utazni kár lenne fennakadni. 

Goldstein rendező és forgatókönyvíró kollégája a fent említett két filmen, John Francis Daley (laikusoknak Sweets a Dr. Csontból) úgy vélekedik, hogy rettentő felszabadító, hogy egy olyan hős történetét mutathatják be a nagyvásznon, akiét még nem látta a közönség (legfeljebb az egyre mélyebbre süllyedő CW sorozatban) és hogy a karakter nem úgy van összerakva, mint Superman, vagy Batman. 

Már az önmagában megkülönbözteti a többi szuperhőstől, hogy nem azokból a sz*rságokból tevődik össze, mint Superman. Flash sokkalta földhözragadtabb.

És bizonyos értelemben mindkettejüknek igazuk van, hiszen Supermant a mai napig rendszeresen éri az a kritika (némileg joggal), hogy egy cserkészfiú, ami mellett az elpusztíthatatlansága a karakter élét, az izgalmi faktort is elveszi. A másik részről pedig ott van a multimilliárdos, sötét antihős Batman, aki akármennyire is népszerű, túlontúl depresszív. Nem hiába szokták azt mondani, hogy míg a DC hősei olyan istenek, akik megpróbálnak emberré válni,addig a Marvel héroszai olyan emberek, akik megpróbálnak istenné válni. Barry Allen ebből a szempontból valóban közelebb van a Marvel szellemiségéhez könnyedségével, emberi reakcióival, így a hasonlat ténylegesen áll. 

A kérdés nyilván az, hogy a régóta halogatott önálló kalandban - amit az eredeti elképzelések szerint ebben a hónapban mutattak volna be, de azóta történt egy s más a DC háza táján - mennyire fog működni a figura, pláne az egyik legszemélyesebb, leggrandiózusabban, annyi azonban bizonyos, hogy a figurát megformáló Ezra Milleren nem fog múlni. Mindenesetre a rendezők bizakodnak benne, hogy a film munkálatai még idén megkezdődhetnek ennyi év várakozás után. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.