Hirdetés

George Lucas is megölte volna Luke Skywalkert a VIII. részben

|

Sehogy sem úszta volna meg a karakter.

Hirdetés

Bár a világ valószínűleg sosem tudja már meg, hogy pontosan mi lett volna az új trilógia története, ha azt George Lucas készíti el, és milyen sorsot szánt volna ő maga a régi karaktereknek, egy fontos mozzanatról azonban lehullhatott a lepel. Mégpedig arról, hogy Lucas szintén azt tervezte, hogy megöli Luke Skywalkert a VIII. epizód során.

Hirdetés

Ezt a Lucasfilmnél dolgozó Pablo Hidalgo árulta el legújabb művében, az idén októberben megjelent Star Wars: Fascinating Facts - Story, Lore & History From the Greatest Galaxy c. könyvében. Ebből kiderült, hogy Luke halála a Lucas-féle új trilógiában is egy meghatározó pont lett volna, ezt pedig a Disney gyakorlatilag megörökölte, amikor 2012-ben felvásárolták a Lucasfilmet. Hidalgo ezt írja könyvében: 

Még 2012-ben, évekkel Az utolsó Jedik fejlesztésének megkezdése előtt, George Lucas hátrahagyott egy korai forgatókönyvet, amelyben már akkor szerepelt, hogy a VIII. epizódban Luke Skywalker meg fog halni. 

A könyvből ugyan több információ nem derül ki arról, hogy Lucas miként tervezte megölni a karaktert, de a további oldalakból megtudhattuk, hogy a Disney jóval több ötletet merített Lucas tervezett trilógiájából, mint amennyire a rajongók gondolnának. Példának okáért Lucas trilógiájának története szintén egy erőérzékeny nő körül forgott volna:

Az ébredő Erő hosszú útja az ötlettől kezdve a kész filmig rengeteg változáson esett át, egy dolog azonban a kezdetektől fogva biztos pont volt: hogy egy fiatal nő áll majd a középpontban, akiből Jedi lovag válik. George Lucas eredeti vázlatában egy Taryn nevű, 14 éves lány lett volna a főszereplő.

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.