Hirdetés

George Miller egyáltalán nincs elragadtatva a filmek streaminges premierjeitől

|

A Mad Max rendezője számára nagyon fájdalmas lenne, ha valamelyik filmjét streamingen mutatnák be először, nem pedig a mozikban.

Hirdetés

Hiába terjedt el a világon a streaming, és került már ott rengeteg moziba szánt film bemutatásra, vannak még olyanok, akik továbbra is ez ellen vannak. Ilyen például George Miller is, a 2015-ös Mad Max: A harag útja Oscar-díjas rendezője, akinek kifejezetten fájdalmas élmény lenne, ha valaha egyik filmjét valamelyik streamingplatformon mutatnák be először. 

Hirdetés

A rendező legújabb filmjének, a Three Thousand Years of Longing című fantasy-dráma Cannes-i Filmfesztiválon történő bemutatójakor beszélt erről, valamint a filmek mozikba kerülésének fontosságáról. Itt Miller elmondta, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a közönségnek mindenekelőtt a mozikban kell megtapasztalnia és átélnie filmjeit. Ennek megfelelően az idei nyár több nagyobb megjelenéséhez hasonlóan a legújabb alkotása is kizárólag a mozikban jelenik meg, és ahogyan azt a Variety-nek elmondta, egy streaminges premier "nagyon fájdalmas" lett volna számára:

Nagyon fájdalmas lenne a tudat, hogy a filmed először streamingen lesz látható. Van egy bizonyos elkötelezettség, amin nem tudnak változtatni. Az MGM augusztus végén mutatja be a filmem 2000 moziban. A stúdió pedig nem kötött megállapodást a film streamingre vitelére. Jelenleg csak moziban kerül bemutatásra.

Miller persze nincs egyedül azzal, hogy filmjeit a hagyományos módon kell bemutatni. Az elmúlt években, amióta az előfizetéses streamingszolgáltatások váltak megannyi sok film megjelenési platformjává, olyan nagy tekintélyű filmesek, mint Steven Spielberg vagy Quentin Tarantino nyilvánosan kiálltak a streaminges premier-modell ellen. Ti hogy látjátok, igaza van Millernek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.